Concerto Kids Nieuwsbrief April 2014
 
Email Header

Concerto Kids

In deze nieuwsbrief de leukste nieuwe kinderboeken en een paar DVD tips!

Boeken:‎

yd2
Fiete Anders 11,95
Schrijver en illustrator Miriam Koch
Vertaald uit het: Duits door: Berd Ruttenberg
Schaap Fiete Anders ziet er anders uit dan de andere schapen en voelt zich ook anders. Maar ook voor haar is er een plaats waar ze thuis hoort, al is het even zoeken. Vanaf 4 jaar.
Leeftijd: 4-6yd2
De Jongen Die Met Piranhas Zwom 17,50
Schrijver: David Almond
Illustrator: Oliver Jeffers
Vertaler: Annelies Jorna
Stan loopt weg van huis en sluit zich aan bij een reizend circus. Hij ontmoet de meest wonderlijke mensen, zoals Dostojevski van de vis-een-eendje kraam en de geheimzinnige Madame Rose, die Stan een gouden toekomst voorspelt. Op een dag staat Stan ineens oog in oog met de grote Pancho Pirelli: de man die met piranha’s zwemt. De legendarische held herkent in Stan zijn opvolger , maar durft Stan het aan om bij hem in de leer te gaan?
Veelbekroond auteur David Almond schreef een fantasierijk boek over een kleine held met een groot hart
yd2
De Dierentoen 19,90
Schrijver: Andre Helle
Dit boek is het klassieke meesterwerk van Hellé. Hij verstond de kunst om naar de wereld te kijken door de ogen van een kind. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1911 en bevat prachtige tekeningen van dieren, die er na meer dan honderd jaar nog steeds verrassend modern uitzien. In Frankrijk herleefde de belangstelling voor zijn werk met een herdruk van het boek, een tentoonstelling en het opnieuw uitbrengen van zijn speelgoed. In dit boek worden verschillende dieren aan ons voorgesteld, met een prachtige beginillustratie, informatie én grapjes.
yd2
Verkeerde Sokken 13,99
Schrijver: Youp van ‘t Hek 
Illustraties: Marije Tolman
De combinatie Youp van 't Hek en Marije Tolman levert vonken op in het grappige kleuterboek Verkeerde sokken. Youp van ’t Hek neemt nu een eenvoudig gegeven als ‘Doe eens gek en draag verschillende sokken’ als uitgangspunt voor een geestig kleuterboek. De humor in deze komt minstens even veel uit het penseel en de pen van illustrator Marije Tolman. En als het we al niet voor haar werk hadden, dan heeft ze ons vorig jaar met ‘Springende pinguïns en lachende hyena’s’ helemaal voor zich gewonnen.
yd2
Meneer Minuscuul en de Walvis 15,50 
Schrijver: Julian Tuwin
Julian Tuwim (1894-1953) is bekend in Polen om twee dingen: het belang van zijn poëzie tijdens het interbellum (hij was lid van onder meer de Skamandergroep) en zijn verhalen voor kinderen, waaronder De Locomotief een onvergetelijk exemplaar blijft.
Maar Tuwim is een onbekende bij ons. Daarom kwam de uitgeverij Book Island met het idee om één van zijn andere grote successen Meneer Minuscuul en de Walvis, een klassieker voor drie generaties Polen, te laten ontdekken aan Nederlandstalige kinderen.
yd2
Bones / Dieren 12,99 
Schrijver: Rob Colson
Na een inleiding en een stukje over gewervelde dieren komen een hele reeks dieren aan bod. Telkens is er een voorbeelddier waarvan het skelet wordt afgebeeld met een aantal verduidelijkende tekstblokken erbij. Op een volgende dubbele bladzijde worden dan kort enkele dingen uitgelegd over een aantal vergelijkbare dieren. Fotootjes, ‘memoblaadjes’ en uitvergrote details trekken de aandacht van de lezer. Het boek is erg verzorgd uitgegeven en de lay-out lijkt op een oude museumachtige uitgave.
De aangeduide leeftijdscategorie +7 is toch wat laag gezien de aard en de moeilijkheidsgraad van de teksten. Voor die jongeren is begeleiding misschien aangewezen. Zij kunnen in elk geval genieten van de afbeeldingen en foto’s en zich ervan bewust worden wat gewervelde dieren gemeenschappelijk hebben en waarin ze verschillen.

DVD's:

yd2
Mees Kees Op Kamp 12.99 / Bluray 12.99
Regie: Barbara Bredero

Mees Kees op Kamp is de opvolger van de succesvolste familiefilm van vorig jaar: Mees Kees. In Mees Kees op Kamp, gebaseerd op het succesvolle boek van Mirjam Oldenhave, volgen we Mees Kees, Tobias en Sep tijdens het kamp met de hele klas. Wanneer de strenge directrice Dreus onverwachts het kamp moet verlaten, krijgt Mees Kees de taak om alles in goede banen te leiden. Maar of dat helemaal goed gaat…. We zien onder anderen Sanne Wallis de Vries terug in de grappige rol van directrice Dreus en Willem Voogd als Mees Kees.


yd2
Minuscule 9.99 
Regie: Hélène Giraud, Thomas Szabo
Eindelijk kan ook jij mee op avontuur in de microscopische wereld van Miniscule en volg de avonturen van lieveheersbeestjes, mieren en een moeder-rups. De allerkleinsten onderons beleven er de grappigste avonturen en leren ondertussen over de natuur en al zijn wonderen. Dompel je onder in de wondere wereld van knotsgekke insectjes die vliegen van avontuur naar avontuur...
yd2
Verschrikkelijke Ikke 2 - NU VOOR 9.99  
Regie: Pierre Coffin, Chris Renaud

Gru (Steve Carrell), het kwaadaardige meesterbrein, is terug maar heeft zijn leven gebeterd en 3 kinderen geadopteerd. Samen met zijn assistent en de kinderen vallen zij in een nieuw avontuur, waarbij de Minions weer voor de nodige problemen zorgen. Een paar Minions zijn aan het rondhangen wanneer ze een geluid horen buiten. In eerste instantie blijkt het een kat te zijn die ze bang maakt, maar vervolgens worden ze ontvoerd door een mysterieuze kracht.

www.concerto.nl

De evenementen van Concerto Kids staan ook op de Concerto site onder het kopje "Agenda" 

Concerto Kids kun je ook volgen via de Facebook en Twitter van Concerto Koffie