gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SUEDE

NIGHT THOUGHTS (CD+DVD)

Genre: Pop & Rock
Label: WEA
Releasedatum: 22-01-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3470198
EAN: 0825646015900
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

CD/DVD VERSIE
The album is accompanied by a feature film directed by acclaimed photographer Roger Sargent, which has been released on DVD as part of a special album package.

Na een afwezigheid van ruim tien jaar maakte Suede in 2013 een ijzersterke comeback met het album Bloodsports. Zonder gitarist Bernard Butler die zo belangrijk was voor het geluid van de eerste twee – klassieke – Suedeplaten, maar met de line-up van het succesalbum Coming Up werd desondanks al stevig teruggegrepen op het geluid uit de begindagen. Dat gebeurt nog meer op het toepasselijk getitelde Night Thoughts. Dit zevende studioalbum wordt vergezeld door een film van Roger Sargent die ook tijdens de huidige reeks concerten vertoond wordt (en op dvd is toegevoegd aan de special edition van Night Thoughts). Die film gaat over de laatste momenten en gedachten van een man die zelfmoord pleegt door zichzelf te verdrinken in de zee. Dat betekent niet dat Night Thoughts een soundtrack of zelfs een echt conceptalbum is, maar elementen uit het verhaal keren wel terug in de poëtische teksten van Brett Andersen. De titels spreken voor zich: Outsiders, I Don't Know How To Reach You, I Can't Give Her What She Wants. Bekende thema's voor de band die hier ambitieuzer klinkt en meer risico neemt dan op Bloodsports. Dat had makkelijk mis kunnen gaan, maar van de dreigende, zwaar aangezette opener When You Are Young tot en met de majestueuze afsluiter The Fur & The Feathers horen we een band op de toppen van zijn kunnen en een emotionele diepgang die zeldzaam is. Night Thoughts is daarmee zonder meer Suede's beste plaat sinds Dog Man Star en definitief bewijs dat deze band, ouder en wijzer, nog steeds relevant is.



Tracks

Disc 1
1. When You Are Young
2. Outsiders
3. No Tomorrow
4. Pale Snow
5. I Don't Know How To Reach You
6. What I'm Trying To Tell You
7. Tightrope
8. Learning To Be
9. Like Kids
10. I Can't Give Her What She Wants
11. When You Were Young
12. The Fur And The Feathers
Disc 2
1. When You Are Young
2. Outsiders
3. No Tomorrow
4. Pale Snow
5. I Don't Know How To Reach You
6. What I'm Trying To Tell You
7. Tightrope
8. Learning To Be
9. Like Kids
10. I Can't Give Her What She Wants
11. When You Were Young
12. The Fur And The Feathers
13. Teaser
14. Trailer
15. Outsiders

nieuwsbrief