gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VERVE, THE

A NORTHERN SOUL (DEL.ED.)

Genre: Reissues
Label: VIRGIN
Releasedatum: 16-09-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3577879
EAN: 0602547865342
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Hoe geslaagd het debuut, Storm In Heaven, ook was, The Verve wilde niet meemaken dat de opvolger op dezelfde manier tot stand zou komen. Voor Northern Soul, geproduceerd door Oasis- producer Owen Morris, waren dan ook wat meer vastomlijnde ideeën mee de studio in genomen, voortgekomen uit de soundchecks tijdens de tournees die volgden op het visitekaartje uit 1993. Maar wederom geen ´direct songs´. En opnieuw kwam de noodzakelijke worsteling het uiteindelijke resultaat alleen maar ten goede. Nummers schrijven is bij The Verve nu eenmaal ´een gigantisch emotionele storm ´, zegt Richard Ashcroft in het boekje dat in de box zit van de heruitgave van deze box, die tegelijk verschijnt met die van Storm in Heaven. Behalve het opgepoetste originele album krijgt de fan er ook hier, op twee cd´s, allerlei wonderschone extraatjes bij.
Deze rijkelijk gevulde schatkist als geheel laat The Verve wat meer bedachtzamer klinken. De paringsdansen van Ashcroft’s zang en Nick McCabe’s gitaarspel zijn wat minder omstuimig en de akoestische gitaren eisen meer ruimte op.. Northern Soul is duidelijk de opmaat naar Urban Hymns. Sommig materiaal zou hierop dan ook terugkeren en zelfs op het come back album Forth uit 2007. Behalve het opgepoetste album krijgt de fan er ook hier, op twee cd´s, allerlei wonderschone extraatjes bij.

nieuwsbrief