gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

LIMITED BOXSET. 500 STUKS , OP = OP
Booklet met per album een toelichting en persoonlijke herinneringen en foto’s. Alle boxen zijn handgesigneerd door Boudewijn zelf!


Boudewijn de Groot – Compleet: Het complete werk van Nederlands meest iconische singer-songwriter, in een gelimiteerde vinylbox (oplage slechts 500 stuks) met uitgebreide linernotes van de meester zelf en een niet eerder gepubliceerde, gesigneerde foto. De box bevat naast de 12 studioalbums (waarvan er 3 niet eerder op vinyl verschenen) ook een nieuwe LP met non-album singles en b-kantjes.

De muziek van Boudewijn de Groot heeft een ongekend grote impact op de Nederlandse popmuziek en cultuur gehad. De teksten, composities en arrangementen spreken nog steeds tot de verbeelding en zijn nog altijd van invloed op verschillende generaties muzikanten en tekstdichters. Boudewijn spreekt zelf over een relatief klein oeuvre dat hij heeft opgebouwd in ruim 50 jaar: 12 albums en 1 LP met nbon-album singles en b-kanten. Ook de albums die niet eerder op vinyl verschenen ('Nieuwe Herfst', 'Het Eiland In De Verte' en 'Lage Landen') zijn opnieuw gemastered voor deze uitgave. De Groot, die zelf groot vinylliefhebber is, vindt het fantastisch dat alles nu op vinyl wordt uitgebracht. Speciaal voor de box schreef hij per album een verhaal en signeerde hij een niet eerder gepubliceerde foto. “Ik luister als het even kan alle muziek via een koptelefoon, iets wat ik iedereen aanraadt die ‘Nacht En Ontij’ opzet. Licht uit en koptelefoon op, zodat het draaikolkeffect van de massale sabbatmuziek het best tot zijn recht komt”.



Boudewijn de Groot 1965
Voor De Overlevenden 1966
Picknick 1968
Nacht En Ontij 1968
Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser 1973
Waar Ik Woon En Wie Ik Ben 1975
Van Een Afstand 1980
Maalstroom 1984
Een Nieuwe Herfst 1996
Het Eiland In De Verte 2004
Lage Landen 2007
Achter Glas 2015

Non-Album Singles & B-Kantjes
Strand
Morgen
Delirium
Elégie Prénatale
Referein voor
Sexuele Voorlichting
Onder Ons
Aeneas Nu
Wie Kan Me Nog Vertellen
Waterdrager
Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen
De Nachtwacht
Aan Het Einde
Ik Ben Ik
Buiten
De Kinderballade
De Dominee Van Amersfoort
De Zwembadpas
Het Einddoel


Door Redactie op 2016-10-04

nieuwsbrief