gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Van discothèque tot rave
Eddy De Clercq & Martijn Haas

‘Boeiend, kleurrijk en inzichtelijk: de belangrijkste dj van Nederland vertelt zijn verhaal’
- David Kleijwegt, Vrij Nederland

Eddy De Clercq, deejay, muziekpionier en medeoprichter van club RoXY, vertelt in Laat de nacht nooit eindigen openhartig over zijn muzikale leven en zijn fascinatie voor het extravagante nachtleven. Bij alle muziekstijlen die hij omarmt en bij een groot publiek bekendmaakt, zoals Belgian popcorn, disco, new beat, house en techno, creëert hij steeds een eigen wereld die een speciale mix aan bezoekers trekt met een verlangen naar die eindeloze nacht. Die feestgangers moeten aanvankelijk wennen aan de nieuwe, onbekende muziek die De Clercq introduceert, maar als een muzikale zendeling leert hij Nederland dansen – ook op house.
Zo verwierf hij bijnamen als ‘godfather van de Nederlandse dance’ en ‘Professor Party’, maar uit dit levensverhaal blijkt dat hij veel meer is dan dat.

Eddy De Clercq (Gent, 1955) is dj. Hij introduceerde de housemuziek in Nederland en was medeoprichter en programmeur van discotheek De Koer en Club RoXY. Hij organiseerde o.a. de befaamde Discofeesten in de Brakke Grond en het De Mirandabad, en was de bedenker van de Pep Club in Paradiso. In 1999 ontving hij als eerste deejay in Nederland een Gouden Harp. Tegenwoordig is hij actief als uitgever, blogger, schrijver en producer.

Martijn Haas is auteur van drie boeken over straatkunstenaars in de jaren tachtig, waaronder de biografie van graffitilegende Dr. Rat. Daarnaast is hij misdaadverslaggever.
Door Redactie op 2015-10-29

nieuwsbrief