gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOVIE

VROUW & FILM

Label: SEPTEMBER FILM
Releasedatum: 24-09-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3443001
EAN: 8718836862625
Levertijd: 15 a 21 werkdagen

Recensie

Laat je meevoeren door vijf bijzondere actrices, de dragende krachten in deze internationaal geprezen films. Het indrukwekkende oeuvre van deze vrouwen heeft ze een onuitwisbare plek opgeleverd in het filmlandschap waardoor een groot publiek ze voorgoed in het hart gesloten heeft.
VROUW & Film licht de filmische hoogtepunten van deze actrices uit. Van de uiterst komische scenes met Paulina Garcia tot de ontroerende momenten met Julianne Moore.

- Still Alice: Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan. Een beangstigend, hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was.

- Elle s'en va: Bettie is begin 60, woont samen met haar moeder en staat elke dag in haar restaurant dezelfde gerechten aan dezelfde gasten te serveren. Wanneer ze beseft dat zowel haar liefdesleven als haar carrière anders zijn gelopen dan gepland, stapt ze haar auto in en slaat ze op de vlucht. Tijdens haar road trip door Frankrijk beleeft ze avonturen waar ze niet meer van durfde te dromen en brengt ze tijd door met haar kleinzoon die ze voorheen zelden zag. Ze voelt zich vrijer dan ooit te voren en ontdekt wat er werkelijk ontbreekt in haar leven.

- Gloria: Gloria is 58 jaar en nog steeds op zoek naar haar ware liefde. Ze bezoekt feesten voor vrijgezellen in de hoop hem daar te treffen. Wanneer ze Rodolfo ontmoet lijkt de zoektocht eindelijk voorbij te zijn. Maar de relatie gaat niet over rozen en Gloria kan niet anders dan het droombeeld dat ze had los te laten.

- A late quartet: Wanneer bij een van de leden van een wereldwijd erkend strijkkwartet de ziekte van Parkinson wordt geconstateerd, is de toekomst voor de groep ineens onzeker. Onderdrukte emoties, concurrerende ego’s en oncontroleerbare passies weten daarbij de druk op de jarenlange samenwerking nog eens op te voeren. In de aanloop naar hun 25-jarige jubileumconcert lopen de gemoederen hoog op. Is hun liefde voor muziek genoeg om de groep bij elkaar te houden?

- A thousand times goodnight: Rebecca behoort tot 's werelds beste oorlogsfotografen. Haar echtgenoot eist echter dat ze stopt met haar gevaarlijke werk uit angst zijn vrouw en moeder van hun jonge dochters te verliezen. Rebecca staat voor een onmogelijke beslissing, want hoewel ze zielsveel van haar gezin houdt, kan ze zich ook geen leven zonder haar werk voorstellen.
Door Redactie op 2015-11-26

nieuwsbrief