gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HAAK, EELCO

SUITE CATALANA

Genre: Klassiek
Releasedatum:
Herkomst: NL
Item-nr: 3516928
EAN: 8718858191000
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Eelco Haak begon zijn cellostudie in Zeeland, maar trok al snel naar Spanje. In 1994 vestigde hij zich in Salamanca en sinds 1997 is hij werkzaam als celloleraar aan het conservatorium in Zamora. Ook is hij oprichter en artistiek leider van het Orquesta de Cámara del Casino de Salamanca. Zijn liefde voor de mediterrane cultuur was al duidelijk hoorbaar een album met werken van De Falla, en wordt verdiept op de ‘Catalaanse suite’ met daarop prachtige stukken voor cello solo van o.a. Gaspar Cassadó en Enric Casals maar ook een volksmelodie.

Suite Catalana

Eelco Haak (cello)



Op zijn vorige CD Flamenco Barroco bracht cellist Eelco Haak een barokorkest en flamenco ensemble samen. Op de nieuwe CD Suite Catalana keert hij terug naar de essentie met drie suites voor cello solo van de componisten Gaspar Cassadó, Enric Casals en Rogelio Huguet. De CD bevat imposante werken van deze Catalaanse componisten, die opgroeiden in de bloeitijd van het modernistische Barcelona van Antoni Gaudí. Inspiratiebron zijn de Bach suites voor cello solo in combinatie met elementen uit het impressionisme, de Spaanse volksmuziek en de flamenco. In een wederom prachtig vormgegeven uitgave wordt uitgebreide achtergrondinformatie gegeven over de ontstaansgeschiedenis van de werken, de componisten en de onderlinge verbanden. Twee bekende Catalaanse werken van Pablo Casals completeren de opmerkelijke CD.


nieuwsbrief