gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

WARMERDAM, ALEX VAN

HET GELUKZALIGE

Label: NIEUW AMSTERDAM
Releasedatum: 12-04-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3545318
EAN: 9789046821091
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Het Gelukzalige vertelt van een vennootschap van dieven, twee vrouwen, drie mannen. Iedere ochtend verspreiden zij zich over de stad om pas tegen de avond terug te keren en de buit van die dag in te leveren bij Brouwer, een vrouw op leeftijd die zelf niet meer op pad gaat, maar het vennootschap bestiert. Zij draagt zorg voor het gelijkelijk verdelen van de inkomsten en houdt ook na het werk iedereen scherp in de gaten om te voorkomen dat er binnen het vennootschap verhoudingen ontstaan. Groepsseks, paren met een hond of een vis, daar doet Brouwer niet moeilijk over, maar liefde is ongewenst. Boven Brouwer staat Van Henegouwen. Zij is hem trouw, is zijn informant. Haar trouw wordt op de proef gesteld als zij merkt dat haar stiefzoon in de ban raakt van Van Henegouwens vrouw.
Na het grote succes van Bij het kanaal naar links is Het Gelukzalige opnieuw een samenwerking tussen Alex van Warmerdam en het Vlaamse gezelschap Olympique Dramatique. Met Tom Dewispelaere, Geert Van Rampelberg, Ben Segers, Eva van de Wijdeven, Eva van der Post en Annet Malherbe.
Door Redactie op 2016-04-19

nieuwsbrief