[Concerto Kids] Nieuwsbrief Februari 2016
 
Full Image

#BOEKEN

yd2
Wat me nu toch gebeurde op weg naar school – Benjamin Chaud Davide Cali 12,99 
Wat me nu toch gebeurde op weg naar school... Davide Cali en Benjamin Chaud maakten samen dit prentenboek vol fantasierijke smoezen. Eerst stelen reuzenmieren je ontbijt. Daarna volgt een ontmoeting met boosaardige ninja's, een gigantische aap, een mysterieuze mollenmeute en ontelbare andere verbazingwekkende omwegen op weg naar school. 
Wat me nu toch gebeurde op weg naar school... is een humoristisch verhaal in sneltreinvaart over fantasie en creativiteit, met prachtige verwijzingen naar eerder verzonnen verhalen. 
yd2
Wie jat er nu een ei, jij ? - Sabine Lipan / Noelle Smit 14,95
Oh nee! Het ei van Henriette is verdwenen. Op de boerderij maakt de kakelende kippenschare zich klaar om op zoek te gaan naar de eierdief. ‘Wie kippen steelt, jat vast ook eieren,’ roepen de kippen opgewonden. Dus het was vast de vos. Maar die was het niet… Was het dan de mol… of het varken? Nee? Dan moet het het schaap geweest zijn! Een wolf in schaapskleren? Waar o waar is dat ei van Henriette toch gebleven?
yd2
Kleine Kong – Freija Hartas 13,95
Op een dag hebben de ouders van Esmeralda er genoeg van. Ze duwen haar bed de zee in, in de hoop dat ze, als ze een tijdje alleen is, wel manieren zal leren. Het bed spoelt aan op een eiland, waar Kleine Kong, een grote blauwe aap, Esmeralda probeert klein te krijgen. Maar hij komt van een koude kermis thuis... Al snel weet Esmeralda de situatie helemaal naar haar hand te zetten. En degene die getemd wordt, is Kleine Kong.Esmeralda heeft het helemaal naar haar zin op het eiland. Hoe zal dat gaan als haar ouders haar komen halen?
Freya Hartas was in 2015 een van de winnaars van de internationale Lemniscaat Illustratiewedstrijd. Kleine Kong is haar debuut.
yd2
Baas van de Wereld – Pieter Koolwijk 10,-
Een doldwaas achtervolgingsavontuur om de wereld mooier te maken. Ivo en Mila weten niet wat ze overkomt als de baas van de wereld voor hun neus staat. Maar voor ze het weten zijn ze betrokken bij een groter plan om de wereld te redden.En dat Baas niet zomaar een vieze zwerver is begint ze te dagen als ze, achtervolgd door de politie, wegvliegen in een winkelkarretje, in een supersonische ruimte in het riool belanden en erachter komen dat Baas de toekomst kan voorspellen…
Vrolijk stemmend en bij momenten ontroerend zet Pieter Koolwijk met Baas een man neer die ieder kind wil kennen. Wie dit boek gelezen heeft zal nooit meer gewoon naar een zwerver kunnen kijken – want wie weet…Een onmisbaar boek, met illustraties van Elly Hees die even schalks en humoristisch zijn als Baas zelf.
yd2
De laatste Reis van de Ballerinus - Arienne Bolt & Linda Faas 16,95
Een odyssee met een schip vol dieren voor alle jonge avonturiers. Ravi woont met zijn vriend IJs, een zwerfhond, aan het water. Op zijn verjaardag verandert zijn leven. Hij krijgt een abonnement op een dierentuin cadeau en hij ontmoet Sep, een kapitein op leeftijd die vergezeld wordt door zijn sprekende papegaai John. De dierentuin blijkt een oude circustent te zijn, waar spreekstalmeester Benno de scepter zwaait.
De laatste reis van de Ballerinus is spannend, grappig en ontroerend. Een verhaal over vriendschap, tussen mensen en tussen mens en dier, waarin Ravi erachter komt wat hij het liefste wil.
yd2
Megagrotestad – Clea Dieudonné 19,95
Het is feest in Megagrotestad! Op een van de daken is een mysterieuze vliegende schotel geland. Om dit buitenaardse bezoek op gepaste wijze te verwelkomen, halen de inwoners van Megagrotestad alles uit de kast. Iedereen viert mee. Maar wanneer de vreemde bezoeker plots flauwvalt na het eten van een chocolaatje, slaat de feeststemming om...
Een fascinerend lees- en zoekboek van meer dan drie meter lang. Vol leuke details en grappige personages!
yd2
Het avontuur van Carl Mops – Fabiola Nonn / Lukas Wiedenbach / Joelle Tourlonias 12,50
Een leven zonder mopshond is natuurlijk mogelijk maar heeft absoluut geen zin. Dat weet het baasje van Carl ook en zeer zeker als ze na een noodoproep hals over kop wegrent en haar lieve hondje vergeet! Ojee, ze raakt Carl kwijt in de hele drukke stad. Terwijl ze hem overal zoekt, dwaalt het kleine mopshondje door de grote enge stad. Maar alles komt goed als Carl de ruige straathond Paula ontmoet.
Een zeer bijzonder prentenboek in een Nederlandstalige versie en in het Engels. Voor alle liefhebbers van het mopshondje. En dat zijn er heel veel!
yd2
Dit is Miep – Kristof Devos 17,50
Miep houdt van dansen. Ze danst alsof haar voeten door de wind worden opgetild en weer neergezet. Miep lijkt licht als een veertje, licht als op de maan. Miep danst altijd. En overal. Joppe en Mit begrijpen dit niet. Waarom danst Miep? Waarom stapt ze niet gewoon? Waarom dat gedoe? Maak kennis met Miep, een sympathiek, maar erg druk meisje dat altijd wil bewegen. Fris prentenboek waarin het thema van ADHD op een niet-veroordelende manier ter sprake komt.
yd2
De Liefste Kusjes zijn voor jou – Harmen van Straaten
Boek + CD 12,95
 

Terug van weggeweest De liefste kusjes zijn voor jou, geschreven en getekend door Harmen van Straaten. Maar dat is niet alles. Want aan dit vrolijke grote prentenboek is een cd toegevoegd waarop vier liedjes te beluisteren zijn. Gecomponeerd door Rutger de Bekker (o.a. de Vliegende Panters) en gezongen door de immer geliefde Jenny Arean.
Met de liedjes: De liefste kusjes zijn voor jou, Ik mis je, Ik heb van jou gedroomd vannacht en Betoverd door jou.

#DVD

yd2
Hotel Transylvania 2 15,99
In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen. Zijn dochter Mavis en haar menselijke vriendje Johnny hebben ondertussen een kindje, Dennis. Als zijn ouders weg zijn besluit Dracula zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. De wereld staat op zijn kop als Dracula's eeuwenoude en authentieke vader Vlad op familiebezoek komt.
yd2