gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HAAGSMA, ROBERT

VINYLFANATEN -REISSUE-

Label: SPECTRUM
Releasedatum: 17-04-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 1915707
EAN: 9789027427748
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Verzamelaars over hun liefde voor vinyl Wat bezielt iemand om zich te omringen met 70.000 elpees, een heel leven te wijden aan Bob Dylan, om de collectie platen te verkiezen boven sociale contacten, of om hartje zomer kerstplaten te kopen? Het zijn vragen die beantwoord worden in Vinylfanaten. In dit boek komen 22 verzamelaars van singles, ep's en elpees aan het woord; anonieme liefhebbers en bekende muziekfreaks, zoals Johan Derksen, Miss Djax, Wipneus en Pim, Jules Deelder, Willem Venema, Metal Mike, Jan Vollaard, Stephen Dewaele van Soulwax, Deejay Git Hyper en Berend Dubbe van Bauer. Van elke verzamelaar is een handgeschreven Top 10 afgedrukt.

Vinylfanaten is daarmee een ode aan een onvoorwaardelijke liefde voor muziek. Van jazz, tot hip hop en heavy metal. Het bevat bovendien een hoofdstuk met handzame tips voor zowel beginnende als gevorderde verzamelaars van vinyl.

Met bijdragen van: Emiel Buis, Jules Deelder, Walter Hoeijmakers, Miss Djax, Jan Vollaard, Johan Derksen, Eric van den Hurk, Deejay Git Hyper, Marthy Coumans, Metal Mike, Kees de Kat, Erik Heylen, Hans Seegers, Berend Dubbe, Soulwax, Willem Venema, Michel Terstegen, Henk Bouwer, Andre Methorst, Wipneus & Pim, Elly & Rob en Johan Visser.

Robert Haagsma schreef eind 2004 de bestseller Hazes 1951 – 2004, de eerste biografie over deze Amsterdamse volkszanger. Hij werkt daarnaast als freelance journalist voor het Algemeen Dagblad en de muziekbladen Revolver en Aardschok. De afgelopen jaren interviewde hij uiteenlopende grootheden als de Rolling Stones, Brian Wilson (Beach Boys), Sheryl Crow, André Hazes, Robbie Williams, Metallica en Andrea Bocelli. Met een gestaag groeiende collectie van 15.000 elpees is bij zelf een ongeneselijke vinylfanaat.
Door Redactie op 2017-03-29

nieuwsbrief