gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HOWRAH

SELF_SERVING STRATEGIES

Label: SUBROUTINE
Releasedatum: 01-06-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3843701
EAN: 2090405150521
Levertijd: 3 a 5 werkdagen

Recensie



Het Subroutine-label blijft schijnbaar achteloos Nederlandse indieplaten van allure op ons afvuren: Apneu, Naive Set, The Homesick en nu weer Howrah, een band met ex-leden van illustere Amsterdamse indiebands als Zoppo, Space Siren, Bombay en Slow Worries.

Frontman Cees van Appeldoorn richtte aarzelend zijn nieuwe bandje op, waarna de groep er jaren over deed om tot een bevredigende bezetting en een debuutalbum te komen. Maar dan heb je ook wat: Self-Serving Strategies is een superieure gitaarplaat geworden.

Shoegaze-gitaarmuren verrijzen (Every Changing Shape), dissonante gitaarlijnen à la Sonic Youth meanderen overal, maar Howrah staat ook voor liedjes met veel melodie en ritme: het betoverend pulserende Step Up Your Game en de op een New Order-baslijn stuiterende Dots zijn er voorbeelden van.

Bovenal heeft Howrah een bravoure die in dit genre vrij zeldzaam is. Geen Liam Gallagher-bravoure, maar gitaar- en studiobravoure: de band durft op Self-Serving Strategies groots te klinken.

Het album werd opgenomen in de studio van de in 2014 overleden Corno Zwetsloot. Hij was als muzikant, producer, underground-geweten en vriend een sleutelfiguur in de muzikantenlevens van de Howrah-kern. Hij zou apetrots op het resultaat zijn geweest.
(TEKST: Menno Pot, de Volkrant)

"De geest van Zoppo en Space Siren komt tot leven in noise-revelatie H 0 W R a H
Frontman Cees van Appeldoorn was eind jaren negentig met Zoppo, een van de vaandeldragers van het Amsterdamse Transformed Dreams label, al in de weer met lo-fi indie en noiserock. Hij is weer muziek gaan maken en heeft geestverwanten gevonden in de ritmesectie van noise-collega‘s Space Siren (bassist Aico Turba en drummer Ineke Duivenvoorde) en ook gitarist Gijs Loots (ex-Bombay, Houses, Slow Worries) sloot zich aan. Platenboer en gitaarconnaisseur Jan Kooi (Elpee Groningen) plaatst H 0 W R a H ’in het gebied waar Dinosaur Jr. en Sonic Youth samen komen‘." tekst Never Mind The Hype.



Door Redactie op 2018-06-13

nieuwsbrief