gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

POEL, BEATRICE VAN DER

ELECTRIC LADY -MCD-

Genre: Pop & Rock
Label: COAST TO COAST
Releasedatum: 05-02-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3513447
EAN: 8714691033262
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Tjonge, waar een zeer succesvol ontvangen theatervoorstelling over Jimi Hendrix al niet toe kan leiden. Dit eerbetoon van zangeres Beatrice van der Poel heet Electric Lady en bevat vertaalde nummers van Hendrix. De komende maanden zijn er nog diverse voorstellingen te zien. Maar het creatieve bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus besloot Van der Poel om samen met gitarist en producer Tim Eijmaal een zestal eigen nummers te maken over Hendrix. Allen verkapte eerbetonen aan de meester zelf. Slaap Zacht bijvoorbeeld is net als Machine Gun van Hendrix een anti-oorlognummer. Nooit Te Laat neemt het geraamte van Hey Joe waarin Beatrice een prachtige tekst over een nieuw begin zingt (‘het gaat zoals het golft, zoals het slaat, maar het is nooit te laat…’).
Paarse Pracht is een geweldige ode aan de liefde, We Gaan Hoog een minstens zo gelukte ode aan een trip. De Hopeloze Van De Nacht bezingt een groupie en Mama’s Blues is een knipoog naar Rainy Day, Dream Away waarmee Hendrix feitelijk weer knipoogde naar de blues van Robert Johnson en Muddy Waters. Conclusie: Van der Poel ís zonder overdrijven een ware ‘electric lady’.

Tracks

Disc 1
1. Nooit Te Laat
2. Slaap Zacht
3. Paarse Pracht
4. We Gaan Hoog
5. De Hopeloze Van De Nacht
6. Mamas Blues

nieuwsbrief