[Mania] Boeken nieuwsbrief mei
 
Email Header
yd2

Boekpresentatie Volgens Willem

Zaterdag 12 mei Concerto 16.30
Met Willem Venema, Yaël Vinckx en Anoek van Veldhuijzen.

Op 12 mei 2018 komen Willem Venema en Yaël Vinckx naar Concerto. Willem oreert, Yaël leest voor, Anoek van Veldhuijzen zingt eigen interpretaties van songs die daarbij horen. 
Volgens Willem mag je dit optreden niet missen!
Boek 21,99 
FACEBOOK EVENT

#Nieuwe boeken:

yd2

Francis Poulenc En De Wereld Van Paul Eluard

Met cd met nieuwe opnames van Jasper Schweppe en Arthur Schoonderwoerd
Maaike Koffeman 34,95 

Volgens Francis Poulenc was het componeren van liederen op poëtische teksten niets minder dan een daad van liefde. Jasper Schweppe maakte voor deze CD nieuwe opnamen van alle 34 sololiederen van Poulenc op teksten van Éluard. In het rijk geïllustreerde tekstkatern worden de liederen van Poulenc en de wereld van Paul Éluard toegelicht door een team van specialisten onder leiding van Maaike Koffeman. meer info

yd2

Boekpresentatie Francis Poulenc En De Wereld Van Paul Eluard

Zaterdag 2 juni Concerto Amsterdam
Aanvang 16.00 toegang gratis.

Met muzikale omlijsting, onder voorbehoud komt Jasper Schweppe. meer info
FACEBOOK EVENT
yd2

De Treinreis

Willy Lindwer 9,99
De treinreis beschrijft een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Jodenvervolging in Nederland. Historica Aline Pennewaard ontdekte dat in 1943 met vijf transporten 89 Hongaars-Joodse gezinnen vanuit bezet Nederland naar het toen nog vrije Boedapest werden gebracht. Aan de hand van ooggetuigenverhalen archiefonderzoek laten Lindwer en Pennewaard zien hoe deze Joden vanuit Nederland dwars door bezet Europa naar Boedapest reisden. Wie waren deze vluchtelingen en wat wachtte hun in Hongarije? En hoe konden zij uiteindelijk ongedeerd naar Nederland terugkeren?
yd2

Het Almachtige Apparaat 

De Verborgen Geschiedenis Van De Iphone 
Brian Merchant 22,50

Journalist Brian Merchant legt in ""Het almachtige apparaat' de geheimen bloot van een van de meest gesloten bedrijven in de geschiedenis en vertelt het échte verhaal achter je meest gebruikte apparaat: de iPhone. Op basis van exclusieve interviews met ontwerpers, technici en ontwikkelaars beschrijft hij het ontstaan van de iPhone, de enorme strijd hierom binnen Apple en de manier waarop deze disruptieve innovatie vervolgens van Apple het waardevolste bedrijf ooit maakte. Maar Merchant heeft ook oog voor de minder positieve kanten: hij bezoekt een lithiummijn in Chili, een Keniaanse vuilnisbelt vol giftig elektronisch afval en weet zelfs de beruchte ""zelfmoordfabriek' van Foxconn in Shenzhen binnen te komen. Shortlist van de Financial Times Book of the Year 2017"
yd2

Burn-Out Dagboek 

Maaike Hartjes 24,99 
Maaike Hartjes (1972) is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van een nieuwe generatie stripmakers in Nederland: de autobiografische striptekenaars. Samen met Gerrie Hondius en Barbara Stok wordt zij gerekend tot ‘de grote drie’ van de zogenaamde ‘vrouwenstrips’. Dit is alweer de vierde bundeling van Maaikes korte strips, die eerder werden gepubliceerd in Viva en nrc.netxt. Dingen die stiekem in ieders hoofd wel eens opkomen weet ze te analyseren met een vrolijke draai weer te geven.
yd2

Jacques Brel – Een Leven

Olivier Todd 24,99 
Olivier Todd kreeg voor zijn onderzoek over Jacques Brel, een leven toegang tot het privé-archief van de zanger. Hij ontdekte onbekende teksten, gedichten, eerste versies van romans en verrassende correspondenties. Teksten die de man achter de beroemdheid onthulden.
Olivier brengt een uitstekend performer en componist, met een rijke en complexe persoonlijkheid, tot leven. Dit boek is een uniek portret van een vrije man die een vurig leven leidde.
yd2

Feitenkennis

De Moderne Wereld Aan De Hand Van Feiten En Statistieken 
Hans Rosling 19,99

Op eenvoudige vragen over wereldwijde trends geven we systematisch de verkeerde antwoorden. Het is zelfs zo erg dat een chimpansee die willekeurig antwoorden kiest consequent leraren, journalisten, Nobelprijswinnaars en studenten overtreft.
In Feitenkennis legt hoogleraar Internationale Gezondheid en wereldfenomeen Hans Rosling uit waarom dit gebeurt. Hij presenteert daarbij tien redenen en komt zo met een radicaal nieuwe verklaring. Feitenkennis zit boordevol anekdotes, aangrijpende verhalen en uiteraard met de kenmerkende grafieken van Rosling. Het is een inspirerend, onthullend en ook essentieel boek dat de manier waarop je de wereld ziet compleet zal veranderen.
yd2

Alle 214 Goed - De Beatles In Hun Liedjes

Erik Bindervoet 17,50
Dit boek begon in 2003 als Help! The Beatles in het Nederlands, uit gegeven door Nijgh en Van Ditmar, met geschiedenis en vertalingen, die van anderen, van eigen hand en alternatieve versies. In 2006 volgde de tweede druk, sterk ingekort (zonder de geschiedenis) en uitgebreid (de eigenhandige vertalingen), en nu is er de definitieve, volledige en opnieuw met vele nieuw aan het licht gekomen feiten alsmede nieuwe en herziene vertalingen uitgebreide, geheel opgepoetste, digitaal geremasterde, high-definition-versie. Met het meest volledige overzicht van Nederlandse Beatles-vertalingen van 1962 tot nu toe.
yd2

Oeroud Amsterdam

Jerry Gawronski & Ranjoth Jayasena 24,99 
De aanleg van de Noord/Zuidlijn bood de stadsarcheologen van Amsterdam een unieke kans. In het spoor van de tunnelbouwers konden ze heel diep in de bodem op zoek naar sporen van bewoning en dat onderzoek werpt nieuw licht op de oudste geschiedenis van de stad. De metrolijn volgt immers de loop van het Damrak en Rokin, waar zich de eerste Amsterdammers vestigden. En dat deden ze – zo blijkt nu – bijna 100 jaar eerder dan altijd werd aangenomen!
yd2

Ivo Van Hove

Emile Schra 22,50
Ivo van Hove heeft de wereld veroverd. Als leider van het grootste toneelgezelschap van Nederland, Toneelgroep Amsterdam, maakt hij theaterproducties die overal op applaus worden onthaald. Of het nu gaat om werk van Shakespeare of Bowie, Visconti of Arthur Miller, steeds zoekt hij nieuwe uitdagingen op. Door het Amerikaanse tijdschrift Foreign Policy werd hij in 2016 gerekend tot de honderd invloedrijkste denkers van de wereld. Hij won talloze belangrijke buitenlandse toneelprijzen, waaronder Obie Awards, Tony Awards, Olivier Awards en Molières. 
yd2

Dembrandt

Marc Van Der Holst 14,99 
"Dembrandt' bevat kort proza in o.a. verhaal- en dichtvorm van de hand van schrijver, muzikant, striptekenaar en cultheld Marc van der Holst (1973). Zijn zeer korte verhalen, gedichten, recepten, readymades, enz. verschijnen iedere dinsdag op de "Dag in dag uit'-pagina van de Volkskrant.
yd2

Blokken

F. Bordewijk & Viktor Hachmang 25,- 
Een jaar voor het verschijnen van ‘Brave New World’, de nu wereldberoemde roman van Aldous Huxley, kwam de roman ‘Blokken’ van Bordewijk uit, een van de vroegste voorbeelden van dystopische SF.
In Blokken (1931) leidt F. Bordewijk ons rond door een rechtlijnige, op efficiëntie ingerichte stadstaat en omschrijft in zijn kenmerkende “gewapend beton’-stijl zijn trage maar onvermijdelijke ondergang. 
De nachtmerrieachtige droombeelden van Blokken zijn nu voor het eerst verbeeld door illustrator Viktor Hachmang in deze graphic novel.
yd2

Surfen Met Sartre

Aaron James 19,99 
Welke levenslessen kunnen we leren van surfers? Deze vraag stelt Aaron James, filosoof en surfer, zichzelf in Surfen met Sartre. De meeste filosofen zien het leven als iets statisch, iets wat je kunt beschrijven en beheersen. Maar het leven is voortdurend in beweging en niet te voorspellen. De surfer die over het water glijdt, weet als geen ander hoe hij zich kan aanpassen aan iets groots: de golven en de zee, die uiteindelijk buiten zijn controle liggen. Moeiteloos bespreekt James belangrijke vragen van onze tijd in een luchtige en humoristische stijl. Zijn beeldende beschrijvingen doen ook niet-surfers verlangen naar de golven en de zee. Dit maakt Surfen met Sarte een toegankelijke én filosofische lofzang op het leven.
yd2

4 Mei Lezing / 5 Mei Lezing 

Daan Heerma Van Voss / Stine Jensen 5,- 
Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we de bevrijding van Neder- land en staan we stil bij het belang van vrijheid. Ieder jaar vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei twee andere auteurs de 4 en 5 mei-voordrachten te schrijven.
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei zal romanschrijver en historicus Daan Heerma van Voss de 4 mei-voordracht houden in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. De Nationale Viering Bevrijding op 5 mei start met de 5 mei-lezing van lo- soof en schrijver Stine Jensen.
yd2

Blokker – Hoe Het Imperium De Familie Ontglipt

Teri Van Der Heijden & Barbara Rijlaarsdam 20,- 
In 'Blokker' belichten Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam het gesloten familiebedrijf achter de Blokker-winkels. Wat ging er mis binnen het bedrijf en in de familie? Na drie opeenvolgende jaren van miljoenenverliezen heeft Blokker Holding zijn imperium moeten ontmantelen. Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Intertoys - alle formules worden verkocht. Alleen Blokker, waar het in 1896 allemaal mee begon, blijft over. Maar ook die winkelketen lijdt aanzienlijke verliezen. Teri van der Heijden en Barbara Rijlaarsdam reconstrueren in 'Blokker' stap voor stap de neergang van de grootste huishoudwinkel van Nederland. 
yd2

Het Waagstuk Van De Politiek

Hannah Arendt 19,99 
Hannah Arendt confronteert ons in Het waagstuk van de politiek met de vraag hoe we moeten omgaan met liegende politici. Wat mogen we doen wanneer die politici de democratische rechtsstaat in gevaar brengen? Het waagstuk van de politiek bevat niet eerder in het Nederlands vertaalde essays en een uniek interview met Günter Gaus. Arendt's ideeën zijn actueler dan ooit. Op erudiete wijze fileert ze niet alleen het gedrag van politici, maar ook dat van ons burgers.
yd2

De Verboden Vrucht

Liv Stromquist 19,95 
Strip- en radiomaakster Liv Strömquist is een Bekende Zweedse die zich graag druk maakt over sociaal onrecht. In De verboden vrucht werpt ze een kritische blik op de dubbele moraal waarmee in onze samenleving wordt gekeken naar “het vrouwelijk geslachtsdeel”. Strömquist legt onder meer de mannelijke moraalridders die onze blik door de eeuwen heen bepaalden het vuur aan de schenen, ze maakt zich druk over flauwekul in schoolboeken, hekelt het overspannen gedoe rondom de menstruatie en laat zien dat het allemaal ook anders kan. Ze bedient zich daarbij van een tegendraadse tekenstijl en vlijmscherpe humor. U bent dus gewaarschuwd!
yd2

Campert Compleet

Remco Campert 25,- 
Remco Campert (1929) is dichter en schrijver van verhalen en romans. Hij maakte deel uit van de literaire stroming de Vijftigers. Zijn vader was de dichter Jan Campert, schrijver van het gedicht 'Het Lied der Achttien Doden', zijn moeder de actrice Joeki Broedelet. Voorjaar 1950 richt hij met Rudy Kousbroek het tijdschrift Braak op. In juli van hetzelfde jaar wordt de redactie uitgebreid met Lucebert en Bert Schierbeek. Na het verschijnen van de bloemlezing Atonaal in 1951, onder redactie van Vinkenoog, worden de daarin opgenomen dichters onder wie Gerrit Kouwenaar, Jan G. Elburg en Hugo Claus, aangeduid als de Vijftigers. 
yd2

Tien Muziekmomenten Die Mijn Leven Veranderden

Cor Gout 23,50 
Cor Gout, zelf o.a. muzikant en schrijver over muziek, vroeg zeventien zeer door hem gewaardeerde muziekschrijvers om tien muziekmomenten te beschrijven die van invloed op hun leven zijn geweest, en voegde daar zijn eigen bepalende momenten aan toe. Dat leverde 18 emotioneel geladen en wetenswaardige verhalen op. Tegelijkertijd is Tien muziekmomenten die mijn leven veranderden een ode aan het bijzondere talent van deze schrijvers zelf, de tijdschriften die zij oprichtten of waarvoor ze werkten en in sommige gevallen de boeken die zij schreven.
yd2

Concerto Kids

Lees HIER de nieuwe editie van de Concerto Kids nieuwsbrief!
yd2