gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SKIDMORE, JEFFREY

BRAZILIAN ADVENTURES

Genre: Klassiek
Label: VKZ 2001 VKZ 2001
Releasedatum: 16-11-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3475938
EAN: 8718456040519
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie



Jeffrey Skidmore is gespecialiseerd in het opsporen van verloren gewaande Franse en Zuid Amerikaanse barokmuziek. Tijdens zijn bezoeken aan Rio de Janeiro, São Paulo en Salvador, verzamelt hij werken van gezichtsbepalende componisten zoals José Mauríco Nunes García (1767-1830) en André da Silva Gomes (1752-1844). De koloniale muziek in Brazilië komt eerst in de tweede helft van de achttiende eeuw tot volle bloei. Nunes García laat 240 werken na, Da Silva Gomes komt op jonge leeftijd naar Brazilië. Beide componisten maken in hun werken gebruik van inlandse melodieën. Het is prachtige kerkmuziek, dat ritmisch en zonnig is gekleurd. Skidmore, die dit jaar een lintje van de Queen ontving, voert zorgt met het door hem opgerichte Ensemble Ex Cathedra voor een fraaie uitvoering.

Brazilian Adventures

anon.:
Para abrasar corações
Matais de incêndios

Cyro de Souza:
Ascendit Deus

Lobo de Mesquita:
Tercio: Padre nosso
Tercio: Ave Maria
Tercio: Gloria

Nunes Garcia:
Missa pastoril para a noite de natal Missa pastoril para a noite de natal

Pinto, L Á:
Lição de solfejo No. 25
Divertimentos harmônicos: Oh! Pulchra es
Divertimentos harmônicos: Beata virgo

Silva Gomes:
Missa a 8 vozes e instrumentos

Ex Cathedra, Jeffrey Skidmore

This wonderful new recording casts a dazzling light on composers whose names are as obscure as their music is revelatory. Mozart from an unfettered South America?

nieuwsbrief