gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE

SEYMOUR: AN INTRODUCTION

Genre: Speelfilms
Label: REMAIN IN LIGHT
Releasedatum: 01-12-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3476879
EAN: 9789461874337
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Seymour – an introduction

Seymour Bernstein (1929) is een succesvol pianist. Op zijn vijftigste verruilt hij het podium voor de docentstoel. Met veel succes coacht hij jong talent bij het verwerven van de finesses van het. In deze indrukwekkende documentaire van Ethan Hawke, vertelt Seymour Bernstein over zijn jeugd. Hoe hij begint met pianospelen, de optredens tijdens de Korea Oorlog, zijn fans en over zijn collega’s Van Cliburn en Glenn Gould. De almaar aanhoudende podiumvrees doet Seymour Bernstein besluiten om van uitvoerend pianist te switchen naar het leraarschap. Juist deze ervaring maakt van Bernstein een ontspannen en bevlogen pianopedagoog met veel diepte.





Regie: Ethan Hawke
Eén van Seymour Bernsteins grootste bewonderaars is Ethan Hawke die met de doordringende documentaire "Seymour: An Introduction" ons laat kennismaken met de bijna 90-jarige pianovirtuoos: een klassiek pianist, geliefd docent en ware guru. Op middelbare leeftijd maakte Bernstein plots een einde aan zijn veelbelovende carrière als concertpianist. Sindsdien wijdt hij zijn tijd aan het opleiden en inspireren van jonge artiesten. Een levensles waarmee iedereen zich gegarandeerd kan identificeren. Met het hartverwarmend portret "Seymour: An Introduction" levert cineast Ethan Hawke een intiem eerbetoon aan een buitengewone vriend en mentor.

nieuwsbrief