gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Ja! en Ritmebox kwamen uit in 2006 en 2008 via Excelsior Recordings. Inmiddels heeft een nieuwe generatie de platen omarmd. Pieter Jansen (yeyeh & bordello a paragi) kwam anno 2018 met het prachtplan om deze twee albums te bundelen op vinyl. Voor de compilatie is een nieuwe master gemaakt en 1 juli wordt dit gepresenteerd met het evenement Simon Leeft! in De School te Amsterdam.

"De stem van Simon ging een heel leven mee. Er zijn talloze registraties. De gebruikte tapes zijn opgespoord door mediadetective Piet Tullenaar. Hier en daar heb ik, om ritmische of andere artistieke redenen, geknipt in het originele gedicht. De titel van de track wijkt daarom soms af van de oorspronkelijke titel van het voorgelezen werk. Ritmebox kwam uit als CD in 2008. Nu, tien jaar later, kwam Pieter Jansen met het prachtplan om zowel Ritmebox als het al eerder verschenen “JA!” opnieuw te masteren en samen uit te brengen op deze dubbel-LP. Vanwege de begrensde opnamelengte die deze geluidsdrager heeft zijn er een aantal tracks weggelaten." - Spinvis, februari 2018

De eerste release op yeyeh bestaat uit een compilatie nummers van oud Dichter des Vaderlands Simon Vinkenoog en gerenommeerd liedjesschrijver Spinvis. Na ruim 10 jaar wordt het werk opnieuw vereeuwigd, voor het eerst op vinyl.

Een reis. Een reis door geluid. Een reis van eenentachtig jaar. Het geluid van Simon Vinkenoog. Simon zingt, spreekt, roept, hikt en huilt. Als dichter. Als ooggetuige, figurant, overlevende, aanstichter, erflater en chroniqueur van de wonderlijke wentelingen van zijn tijd. Een collage van muziek, geluid en poëzie, samengesteld uit vele uren archiefmateriaal. Zorgvuldig en liefdevol gemonteerd en op muziek gezet door Spinvis.
Door Redactie op 2018-07-05

nieuwsbrief