gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BORAT

BORAT

Releasedatum: 19-05-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3560049
EAN: 9789047621102
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

BOEK INCLUSIEF CD's

In de jaren tachtig was er op de Nederlandse radio een VPRO-programma dat Borát heette. Gedurende de zes jaren dat het werd uitgezonden verwierf het een cultstatus. Er waren zelfs luisteraars die bij elkaar kwamen in zogeheten Borát-luisterkringen teneinde samen naar hun favoriete programma te luisteren en er in huiselijke kring over na te praten. Genoemd naar een niet-bestaand Tsjechisch woord werd Borát een proeftuin voor humor die daarvoor in Nederland eigenlijk niet bestond: absurdistische humor. Borátici als Herman Koch, Michiel Romeyn en Marjan Luif bekwaamden zich in het Borát-gevoel en zetten dat later voort in het televisieprogramma Jiskefet.

Bedenker en samensteller Rik Zaal beschrijft in dit rijk geïllustreerde boek de geschiedenis van Borát, de Tsjechische oorsprong en de merkwaardige connectie met Sacha Baron Cohens film Borat (zonder accent aigue). Uit de 251 afleveringen die er van Borát werden uitgezonden, koos Zaal er twee: aflevering 100 met ‘het beste’ van de eerste 99 afleveringen, en aflevering 157, zomaar een goed gelukte Borát. Te horen op bijgevoegde cd's.


Door Redactie op 2016-06-08

nieuwsbrief