Film & TV-series nieuwsbrief 5 oktober
 
Email Header

#TV Series

yd2

Picnic At Hanging Rock

2DVD: 22,99
Cast: Natalie Dormer, Lily Sullivan, Lola Bessis, Harrison Gilbertson
Een nieuwe, glossy, sexy versie van de Australische jaren '70 cultfilm van Peter Weir, gebaseerd op de iconische, tijdloze roman van Joan Lindsay. Picnic at Hanging Rock dompelt je onder in de mysterieuze verdwijningen van 3 schoolmeisjes en hun onderwijzeres op Valentijnsdag in 1900. Het verhaal voert je langs het daaropvolgende onderzoek en de verregaande impact op de studentes, families en de medewerkers van Appleyard College, én op het nabijgelegen gehucht. Er zijn theorieën in overvloed, lang verborgen geheimen komen aan het licht, er ontstaat paranoia en hysterie - want de levens van onze personages zullen op verschillende manieren voor altijd veranderen... 
Inspelend op onze angst voor het onbekende onderzoekt de serie kwesties zoals onderdrukking en seksualiteit, vrijheid en verstikkende fatsoen, de begrippen natie en identiteit, de oude wereld versus de nieuwe, natuur versus orde. Onze natuur vormt de kern van wie we zijn. Maar kunnen we die ooit beheersen?


#Films

yd2

The Third Murder 

DVD: 16,99
Regie: Hirokazu Kore-Eda
Cast: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, 
Wat gebeurt er wanneer een advocaat zich afvraagt waar zijn verantwoordelijkheid eigenlijk ligt en besluit dieper te graven dan gewenst? Hoe betrouwbaar zijn de getuigen in een zaak en doet de waarheid er eigenlijk toe? Advocaat Shigemori neemt de verdediging van moordverdachte Misumi op zich. Aangezien Misumi bekend heeft en al eerder voor moord veroordeeld werd, wacht hem de doodstraf. Shigemori kan eigenlijk niet veel meer voor hem doen. Maar dan brengen de getuigenissen van de familie van het slachtoffer en die van Misumi hem aan het twijfelen over de eerdere bekentenis van zijn cliënt. Regisseur Hirokazu Kore-eda schept een intrigerende puzzel, die ons een spiegel voorhoudt over recht en gerechtigheid. The Third Murder won zes Awards bij de belangrijkste Japanse Academy Prizes, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.


yd2

The Bookshop

DVD: 16,99
Regie: Isabel Coixet
Cast: Emily Mortimer, Patricia Clarkson,

In de verfilming van Penelope Fitzgerald‘s De Boekhandel besluit weduwe Florence Green haar leven weer op te pakken door een boekwinkel te openen. Ze is een krachtige vrouw die haar dromen najaagt, maar eind jaren vijftig in het Britse kustplaatsje doet haar winkel meer stof opwaaien dan verwacht. Onder leiding van de welgestelde Violet Gamart en haar man wordt Penelope door haar dorpsgenoten op slinkse wijze tegen gewerkt. Toch vindt ze steun bij de mysterieuze Mr. Brundish die vindt dat het stadje wel toe is aan wat verandering. Schrijfster Penelope Fitzgerald won de Booker Prize en de waardering voor haar werk beleeft tegenwoordig een grote opleving. Deze boekverfilming van regisseur Isabel Coixet is een groot succes in Spanje waar de film 3 Goya‘s (Spaanse Oscars) won voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. The Bookshop won de ’Prijs voor Beste Boekverfilming van het jaar‘ op de Frankfurter Bookfair.


yd2

Death Of Stalin

DVD: 14,99
Regie: Armando Iannucci
Cast: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Andrea Riseborough

Nadat Josef Stalin op een ochtend in maart 1953 bewusteloos wordt aangetroffen, reageert de resterende top van de Communistische Partij als verlamd. Niemand durft er een dokter bij te halen, wat ook lastig is, want Stalin heeft al zijn dokters laten verbannen. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In het machtsvacuüm dat ontstaat, probeert iedereen vooral zijn eigen hachje te redden. Het gekonkel en de machtsspelletjes in het Kremlin draaien op volle toeren. Een hilarische strijd om de macht is begonnen.


yd2

Nico, 1988

DVD: 12,99
Regie: Susanna Nicchiarelli
Cast: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair

Singer-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon. Hoofdrolspeelster Trine Dyrholm won in 2016 een Zilveren Beer voor haar rol in Thomas Vinterbergs The Commune (Kollektivet) en kennen we natuurlijk ook van Festen en The Legacy.


yd2

Isle Of Dogs 

DVD: 14,99 / BLURAY: 18,99
Regie: Wes Anderson
Cast: Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray

Isle of Dogs vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island.


yd2