gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TV SERIES

TRUE DETECTIVE SEIZOEN 1

Genre: Speelfilms
Releasedatum: 18-06-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3252204
EAN: 5051888171547
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Cast: Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts

De nieuwe HBO-misdaadserie True Detective is een waar kunstwerk. Matthew McConaughey speelt de misantropische rechercheur Rust, die zijn beroep én het misdaadgenre naar een hoger plan tilt. Als kijker blijf je achter met de moeilijk kenbare grenzen van de realiteit. Hoewel het duidelijk geen traditionele whodunnit wil zijn, heeft True Detective alle suspense en verteltechnische vernuftigheid van een degelijke detective. De moord alleen al is fascinerend genoeg om de aandacht vast te houden, de cliffhangers zijn eersteklas en de chemie tussen de twee antihelden is even knisperend als de transcendentale sfeer.

Waar de BBC-hitserie Luther met de geniale, anarchistische John Luther een rechercheur introduceerde die – een beetje als een omgekeerde priester – de grensgebieden van de moraal verkent en in twijfel trekt, gaat True Detective een stap verder en tilt het genre naar een hoger niveau met de ongrijpbare existentialist Rust, een ware detective, die ons confronteert met de moeilijk kenbare grenzen van de realiteit.

nieuwsbrief