gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

HANSARD, GLEN

BETWEEN TWO SHORES -BLUE VINYL-

Genre: Pop & Rock
Label: EPITAPH EPITAPH
Releasedatum: 19-01-2018
Herkomst: NL
Item-nr: 3758830
EAN: 8714092755640
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Glen Hansard heeft een stem die kan emotioneren tot op het bot. Even een persoonlijke noot? De eerste keer dat ik z’n nummer High Hope hoorde, sprongen de tranen spontaan in mijn ogen en stond kippenvel minutenlang strak op armen en rug. En eerlijk gezegd ben er van overtuigd dat ik niet de enige ben die dat zo voelt. Dat zie je bij zijn liveconcerten. Want ook daar heeft Hansard het vermogen om samen met zijn geweldige band steevast onvergetelijke concerten te geven die voor de vele devote aanwezigen voelen als erediensten.
Wat je bij zijn derde soloalbum Between Two Shores kunt verwachten? De folk van weleer wordt, mede door de invloed van die liveband, meer dan ooit vermengd met soul. Opener Roll On Slow mondt uit in heerlijk verslavende, dampende kraker die menig concertzaal letterlijk op de kop zal zetten. One Of Us Must Lose, Why Woman en Time Will Be The Healer (hoor die kopstem!) zijn smakelijke ballades en Wheels On Fire is dan juist weer lekker ongedwongen en uptempo. Toch wordt ook zijn meest intieme folkkant (het breekbare Wreckless Heart, het intieme Movin’ On) niet vergeten. Heel erg geslaagd.

nieuwsbrief