gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

LEFTFIELD

LEFTISM 22

Genre: Reissues
Label: SONY MUSIC UK
Releasedatum: 05-05-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3679826
EAN: 0889854210113
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Als elk muziekgenre een silhouetskyline zou hebben, dan siert Leftism die van de dancemuziek. Het debuutalbum van de Britse act Leftfield (bemand door het duo Neil Barnes en Paul Daley) verscheen in het voorjaar van 1995 en werkte zich aangejaagd door dolenthousiaste kritieken wereldwijd omhoog naar een topnotering op de lijst van invloedrijkste Britse albums.
Ongekend was de ijzersterke botsing van stijlen, volstrekt uniek tracks als Open Up (met John Lydon van de Sex Pistols), Original en Afro-Left, en waanzinnig de mix van vocalen en instrumentele workouts. Meer, met Leftism opende Leftfield de deur van underground naar succes, niet alleen voor zichzelf maar ook voor tijdgenoten Orbital, Underworld en Chemical Brothers.
Vandaag, precies 22 jaar later, doen we de periode in de jaren negentig nog een keer dikketjes over met Leftism 22, een superdeluxe heruitgave in geremasterde vorm. Daarop natuurlijk de elf originele tracks, maar ook elf splinternieuwe remixes van hedendaagse electronica/house/techno-artiesten, onder wie Skream, Adrian Sherwood, BodyJack en Voiski. De release van deze feestuitgave doet ook één van de twee hoofdrolspelers, Neil Barnes, tot een apodictisch inzicht komen: “I realised that Paul and I had created something really special.”

nieuwsbrief