gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SHABAKA AND THE ANCESTORS

WISDOM OF ELDERS LP

Genre: Jazz & Fusion
Label: BROWNSWOOD
Releasedatum: 30-09-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3603487
EAN: 5060180322878
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Shabaka Hutchings is een Engelse tenorsaxofonist die eerder dit jaar al in druk maakte met het debuutalbum van zijn trio The Comet Is Coming, waarop een fusie van jazz, afrobeat en elektronica op een Sun Ra-achtige manier wordt vermengd.
De rusteloze Londenaar is echter steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen en dook met een groep Zuid-Afrikaanse muzikanten, onder leiding van trompettist Mandla Mlangeni, een studio in Johannesburg in. In één dag namen ze 9 nummers op, waarop eigenlijk de Zuid-Afrikaanse traditie wordt toegevoegd aan de muziek die Shabaka met The Comet Is Coming al maakt. Zelf noemt hij het Afro-futurisme, en wat ons vooral opvalt is de sterke invloed van Sun Ra in de mix (kabbelende Fender Rhodes keyboards, her en der wat vocalen). Het resultaat is zeer geslaagd, de muzikanten spelen beurtelings beheerste melodische lijnen, afgewisseld met levendige uitbarstingen waarbij vooral Shabaka zijn ei goed kwijt kan.

nieuwsbrief