gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

O.S.T.

AMERICAN EPIC: THE SOUNDTRACK

Genre: Reissues
Label: DISRUPTIVE
Releasedatum: 12-05-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3681840
EAN: 0889854309916
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een prachtige driedelige documentaireserie van Bernard MacMahon over de vroegste beginselen van de moderne popmuziek staat aan de basis van deze aantrekkelijk verzorgde cd-box. De opkomst van de radio in de jaren twintig deed de verkoopcijfers van de platenmaatschappijen drastisch kelderen en moest men op zoek naar nieuwe geluiden en markten. Scouts van de platenlabels werden de binnenlanden ingestuurd om nieuwe dingen te ontdekken en op te nemen. Zoals de Tex-Mex muziek uit het grensgebied, blues uit de delta en country uit de Appalachen. Zo voert American Epic ons via The Carter Family, Blind Willie McTell, Charlie Poole, Son House tot Lydia Mendoza. Behalve deze en meer onvermijdelijk belangrijke namen, een boel minder bekende essentials die in deze jaren uitblonken. Geheel passend werden de vijf cd's van deze set zelf ook overzichtelijk verdeelt in regio's en aangevuld met songteksten en bewaard gebleven opmerkingen van artiest of getuige en dat maakt van de prima gedocumenteerde box een uniek en niet te missen luisterobject.


American Epic: The Soundtrack (1CD/1LP) is een 15 track-anthologie met songs die gebruikt zijn in de American Epic filmtrilogie. De tracklisting is samengesteld door Lo-Max Records en bevat nummers van Memphis Jug Band, The Carter Family, Charley Patton, Joseph Falcon, Lydia Mendoza en anderen.

Tracks

Disc 1
1. Gonne Die With My Hammer In My Hand
2. On The Road Again
3. Frankie
4. Bury Me Under The Weeping Willow
5. Mal Hombre
6. Peg And Awl
7. Tomi Tomi
8. The Indian Tom Tom
9. Cocaine Habit Blues
10. Up Above My Head
11. Down The Dirt Road Blues
12. Allons A Lafayette
13. Stackalee
14. Waiting For A Train
15. Jole Blon

nieuwsbrief