Programma Concerto podium augustus
 
Full Image
Beste mensen,
In deze nieuwsbrief vind je de optredens die voor de komende maand gepland staan. Check onze Facebook-pagina voor de laatste updates. 
Full Image

Courtney Marie Andrews

Dinsdag 7 augutus - 14:30

Courtney Marie Andrews is pas 27 maar al een doorgewinterde artieste. Op haar zestiende verliet ze haar thuis in Arizona (VS) voor haar allereerste tour. Het afgelopen decennium heeft ze als sessie muzikant en achtergrond zangeres al met vele artiesten rondgetrokken, waaronder Jimmy Eat World en Damien Jurado. Andrews bleef tijdens deze tours altijd werken aan haar eigen repertoire en bracht begin 2017 haar ’doorbreek‘-album Honest Life uit. Het album werd wereldwijd zeer goed ontvangen en Andrews mag Ryan Adams tot haar fans rekenen. Op 25 augustus speelt ze op het Once In A Blue Moon Festival in het Amsterdamse Bos
Full Image

Pitou

Zaterdag 11 augustus - 16:30

In 2016 debuteerde Pitou met een EP die meteen indruk maakte. Ze maakt kleine liedjes met mysterieuze melodieën en de kale en intieme aanpak raakt de luisteraar meteen in het hart. Je kunt vergelijkingen trekken met het werk van Alela Diane, Laura Marling of Julia Holter maar Pitou is bovenal zichzelf.
Full Image

Nani

Zondag 12 augustus - 16:00

’Andalusian Brew‘ heet de derde CD van Noam Vazana die ze opnam met haar groep Nani. Noam is een veelzijdige singer songwriter die thuis is in de pop en jazz maar voor dit album koos ze voor Sefardisch repertoire van de verdreven Joden uit Spanje, eind 15de eeuw, gezongen in het Ladino. 
Full Image

Mummy‘s a Tree

zaterdag 18 augustus - 16:00 

Mummy‘s a Tree creëert met haar muziek een reis waarin zorgvuldig gearrangeerde liedjes het vertrekpunt zijn voor experiment en improvisatie, met als doel meeslepende muziek die de tijd overstijgt. Dit jaar is Goodbye Stratosphere verschenen, een LP met buitenaards mooie liedjes.
File under: Indie, Lo-Fi, Pop, Psychedelic Rock, Ambient, Cosmic Country
Full Image

Mankes

zondag 19 augustus - 16:00 

MANKES maakt een sfeervolle, dynamische mix van donkere folk met lichte fado-invloeden en een rafelig randje. Poëtisch en filmisch. De band heeft op uiteenlopende podia gespeeld: van de Melkweg in Amsterdam tot festivals, huiskamers en dakterrassen door binnen- en buitenland, waaronder Engeland, Duitsland, Zweden en Noorwegen. 
Full Image

Ghost Bag & Tine Fetz

vrijdag 24 augustus -  17:00

Het bijzondere album ’Ghost Bag & Tine Fetz‘ is een unieke bundeling van een LP en een zine van 40 pagina‘s met de bijbehorende tekeningen en teksten. Het is het resultaat van een maandenlange correspondentie tussen muzikant Nick Jongen (Baby Galaxy) en de in Berlijn-wonende illustratrice en striptekenares Tine Fetz. 3voor12 noemt het album “een draaikolk van beeld en geluid” en “een magisch mooie plaat”. 
Full Image

Zorita

zondag 26 augustus - 16:00

Op de derde plaat 'Aphrodite' slaat de achtkoppige band Zorita een nieuwe weg in. De kenmerkende akoestische sound wordt aangevuld met beats, psychedelische synths en strakke riffs. De muziek is het resultaat van flink wat omzwervingen ter wille van de liefde. Deze leidde frontman Carlos Zorita Diaz op roadtrip door Amerika, zwervend door Portugal, naar een occulte ceremonie in Cuba, maar ook naar de catacomben van een verlaten kerk. De liefde achterna, of ervoor op de vlucht.
Er zijn onmiskenbare popsongs, met galmende gitaren en donkere refreinen, maar ook broeierige, psychedelische nummers, doordrenkt met voodoo en rum. Ingetogen, dromerige ballads wisselen af met rauwe, swingende tonen en snerpende violen. 

Foto's Zombies signeersessie

De legendarische sixties band The Zombies was op 26 juli te gast in Concerto.
Rod Argent, Colin Blunstone, Chris White en Hugh Grundy hebben albums en boeken gesigneerd en namen de tijd om met hun fans op de foto te gaan
Full Image
Full Image
Full Image

Instores terugkijken

De nodige optredens zijn weer terug te kijken op ons You-Tube kanaal
O.a. Janne Schra, Nick Mulvey, HOWRAH, Canshaker Pi en Jonathan Wilson (foto)

Full Image
yd2