Film & TV-series nieuwsbrief 1 augustus
 
Email Header

#TV Series

yd2

Jordskott - Seizoen 2

3DVD: 18,99
Het is twee jaar na de dramatische gebeurtenissen uit het eerste seizoen van Jordskott. Politie-inspecteur Eva Thörnblad heeft nog steeds veel moeite met het verlies van haar dochter Josefine. Toch probeert ze haar leven in Stockholm weer op te pakken. De jordskott zit echter nog steeds in haar en neemt af en toe de controle over. Hij geeft haar ongekende krachten maar is ook een gruwelijke kwelgeest. Gelukkig heeft Eva manieren ontdekt om ermee om te gaan. Ze stort zich helemaal op haar werk en weigert de krachten te gebruiken die de jordskott haar geeft. Maar dan krijgt ze te maken met een mysterieuze zaak waarbij een man tevoorschijn komt uit een meer. Vrijwel naakt, zwaar onderkoeld en zichtbaar gemarteld begint hij wankelend aan een angstaanjagende zwerftocht door de straten van Stockholm. Hij lijkt te willen communiceren, maar alleen met Eva...

#Films

yd2

God’s Own Country

DVD: 14,99
Regie: Francis Lee
Cast: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart

Johnny werkt van ’s morgens tot laat ’s avonds op de boerderij van zijn ouders, verscholen in de mistige landschappen van Yorkshire. Hij probeert zijn frustraties weg te drinken in de lokale pub, hij beleeft er sexuele avonturen die nergens toe leiden. Als een Roemeense seizoenarbeider voor enkele weken op de boerderij komt werken, voelt Johnny allerlei ongekende emoties. Een intense relatie begint en zal Johnny‘s leven voorgoed veranderen.

yd2

Lucky

DVD: 12,99
Regie: John Carroll Lynch 
Cast: Harry Dean stanton, David Lynch, Ed Begley Jr., Tom Skerrit 

Harry Dean Stanton is Lucky: tegendraads, kettingrokend, stokoud en levendig. Dagelijks hijst hij zijn 90-jarige lijf in spijkerbroek en cowboylaarzen voor zijn ronde door het zonovergoten stadje midden in de woestijn van Arizona. In diner en cafe keuvelt en kibbelt Lucky met excentrieke dorpsgenoten en toevallige passanten, onder wie Howard (David Lynch), die zijn schild-pad is verloren. Ondertussen moet hij vrede maken met het idee dat ook zijn leven eindig is. 
yd2

Paradise

DVD: 12,99
Regie: Andrei Konchalovsky
Cast: Julia Vysotskaya, Christian Clauss

Paradise vertelt het aangrijpende verhaal van drie individuen, Olga, Jules en Helmut, wier paden elkaar kruisen tijdens WOII. De Russische aristocrate Olga is lid van het Franse verzet en wordt gearresteerd door de Nazi's omdat ze Joodse kinderen heeft helpen onderduiken in Parijs. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Frans politie-inspecteur en nazi-collaborateur die haar zaak moet onderzoeken. Jules is gecharmeerd van de mooie Olga en biedt haar een lichtere straf aan in ruil voor seksuele gunsten. Olga gaat akkoord, ze wil alles doen om onder vervolging uit te komen. Haar hoop op vrijheid vervaagt echter in rap tempo als de gebeurtenissen een onverwachte draai nemen
yd2

Jusqu’a la Garde

DVD: 14,99
Regie: Xavier Legrand
Cast: Léa Drucker, Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathilde Auneveux

Tijdens de scheidingsprocedure van haar man besluit Miriam de volledige voogdij over hun zoon Julien aan te vragen. Wanneer de rechter besluit om een gedeelde voogdij toe te kennen, voelt Julien zich verscheurd tussen zijn ouders. Als beschermengel van zijn moeder voor zijn jaloerse vader, doet Julien zijn best de goede vrede te bewaren om zo het ergst denkbare te voorkomen.
yd2