gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MEIJER, LAVINIA & CAREL K

IN CONCERT

Genre: Klassiek
Label: SONY CLASSICAL
Releasedatum: 08-10-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3461425
EAN: 0888751644427
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Met weinig bezittingen kwamen de immigranten naar Argentinië. Het kostbaarste wat ze hadden namen ze mee: de Spanjaarden hun gitaar, de Italianen hun mandoline, de Duitsers hun bandoneon en de Ieren hun harp. Zo ontstond in de smeltkroes van culturen nieuwe muziek. De muziek van verlangen naar huis, naar betere tijden, naar onbereikbare liefde. Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof scheppen met hun interpretaties van deze muziek een intieme sfeer rond het kampvuur. Het resultaat is een mooie cd met prachtige muziek van ondermeer Piazolla, Morricone. Ook spelen Kraayenhof en Meijer eigen compositie s tijdens een live concert in Utrecht. De bandoneon en de harp (echo van de gitaren) passen uitstekend bij elkaar.

In Concert

Lavinia Meijer (harp) & Carel Kraayenhof (bandoneon)

Op 7 en 9 september 2015 vonden de live opnames plaats van het duo programma van Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof in de Hertz zaal van TivoliVredenburg. Op 9 oktober zal het album van deze live opnames uitkomen.

Carel Kraayenhof en Lavinia Meijer ontmoetten elkaar regelmatig backstage bij concerten en festivals. Vanuit deze ontmoetingen besloten zij om de combinatie harp/bandoneon uit te proberen. Een aantal succesvolle repetities leidde tot een duo programma, waarmee zij inmiddels al vele volle zalen hebben getrokken. Ook voor het aankomende seizoen staat weer een reeks concerten van dit duo in de concertagenda’s. Op hun repertoire staan milonga’s, tango’s en andere Argentijnse, Spaanse en Italiaanse composities van componisten als Piazzolla, Albeniz, Morricone, en composities van Kraayenhof en Meijer zelf.

TRACKLIST

Luis Bacalov: Il postino
Enrique Granados: Andaluza
Carel Kraayenhof: So Many Partings
Astor Piazolla: Lo que vendrá
Carel Kraayenhof: Desconcierto
Anselmo Aieta: Palomita blanca
Jorge Cardoso: Milonga de Cardoso
Astor Piazolla: Histoire du Tango - Bordel 1900
Astor Piazolla: Histoire du Tango - Café 1930
Astor Piazolla: Histoire du Tango - Nightclub 1960
Lavinia Meijer: Hello Stranger
Carel Kraayenhof: Ñata blanca
Pintin Castellanos: La puñalada
Ennio Morricone: Playing Love
Mariano Mores: Taquito militar

nieuwsbrief