gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RONDANE KWARTET / HOLT, SIMON TEN

MEANDRES

Genre: Klassiek
Label: EIGEN BEHEER
Releasedatum: 11-11-2010
Herkomst: NL
Item-nr: 3634065
EAN: 8717953097545
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie


Toen Simeon ten Holt in 1979 Canto Ostinato voltooide, zal hij niet hebben durven vermoeden dat ruim 35 jaar later deze compositie voor meerdere toetsinstrumenten het meest gespeelde eigentijdse werk van deze tijd zou worden. Na Canto Ostinato schreef hij nog vier avondvullende werken: Lemniscaat (1983), Horizon (1985), Incatatie IV (1990) en Meandres (1998). Het Rondane Kwartet is de jongste generatie pianisten, die zich specifiek richt op het werk van Simeon ten Holt. Afgelopen maart werd Meandres op vier Fazioli vleugels uitgevoerd. Meandres wordt getypeerd door lange uitgespoonen lijnen, die als rivieren meanderen door een landschap. Het stuk mondt uit in een verstild klankveld, waarin de melodie steeds ijler wordt en eindigd in stilte. Simon ten Holt noemde Meandres zijn zwanenzang.



Meandres van Simeon ten Holt

De nieuwste dubbel-CD van Rondane Kwartet! Uitgevoerd op vier Fazioli vleugels. Live opgenomen in Kerk de Duif in Amsterdam, maart 2016.

Dit album bestaat uit 2 CD's in een kunststof doosje inclusief boekje met foto's en teksten. De teksten zijn zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven. In het boekje staat een lijst met een overzicht van de tracks met bijbehorende tijdsindicaties en verwijzen naar episodes uit de partituur van Meandres.

Totale tijd: 96 minuten

Pianisten: Laura Sandee, Petra van Oort, Daphne Keune en Robert Lambermont

Instrumenten: vier Fazioli vleugels

Live recording door Mediatrack: maart 2016, Kerk de Duif in Amsterdam

nieuwsbrief