[Concerto Kids] Nieuwsbrief oktober 2016
 
Full Image
Full Image
yd2



Het is weer kinderboekenweek en uiteraard ligt er in Concerto weer een uitgebreide selectie nieuwe kinderboeken.

Bij besteding van ten minste 10 euro krijg je gratis het 
kinderboekenweekgeschenk van
Dolf Verroen – Oorlog en Vriendschap.

En het prentenboek van
Floor Rieder – Waar is Ludwig
kost tijdens de kinderboekenweek slechts 7.95!
yd2
Dolf Verroen – Oorlog en Vriendschap
Kees pakte mijn hand en stak de naald in de top van mijn wijsvinger. Langzaam perste zich een dikke druppel helrood bloed naar buiten. Het bloed van Kees was bleekrood en leek dunner.Wij hielden onze vingers bij elkaar en ons bloed vermengde zich. ‘Nu zijn we voor altijd vrienden,’ zei Kees. ‘Voor altijd. ’‘Voor altijd,’ herhaalde ik.
Joop begrijpt niet hoe het kan, maar als Kees hem voor het eerst aankijkt, weet hij dat ze vrienden zullen worden. Maar het is oorlog en Joop ontdekt al snel dat weinig dingen voor altijd zijn. Sommige kinderen komen niet meer naar school. De meester geeft geen les meer, want Duitse soldaten hebben het schoolgebouw in beslag genomen. Zelfs thuis is alles anders. Met een onderduiker in huis moet je altijd op je hoede zijn. Als de winter komt, sluipt de honger Joops leven binnen. Gelukkig heeft hij Kees. Maar kan hun vriendschap wel bestaan in een tijd waarin goed en fout op scherp staan?
De illustraties zijn van Charlotte Dematons.
yd2
Floor Rieder – Waar is Ludwig 7,95
Floor Rieder maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2016: ‘Waar is Ludwig?‘ Floor Rieder kiest altijd voor originele invalshoeken en maakte ook van het Prentenboek van de Kinderboekenweek iets bijzonders: een prachtige leporello met fraaie buikband. Gegarandeerd leesplezier voor jong en oud. 
Oma is haar kat weer eens kwijt. Misschien zit Ludwig bij de buren? Of bij de buren van de buren? Al zoekend gaat oma alle huizen in haar straatje langs. Hier en daar maakt ze een praatje en soms blijft ze iets langer hangen dan haar bedoeling is. En Ludwig? Die heeft zo zijn eigen favoriete adresjes in de straat en kent de meeste buren misschien nog wel beter dan oma!
yd2
Raaf en Papegaai – Expeditie regenwoud -  Li Lefebure & Jenny Bakker  19,95
Reis mee met Raaf en Papegaai. In deze bundel vol spannende verhalen leren ze samenwerken, helpen ze dieren in nood, ontdekken ze het regenwoud, leren ze omgaan met drukte in hun hoofd én vinden ze moed. Ben jij klaar voor avontuur?

Een spannend en informatief boek over dieren en de natuur.
Voor avontuurlijke vogels vanaf 6 jaar.
yd2
Vos en Haas  – Thé Tjong-King & Sylvia Vanden Heede 5,-
Een boek waarmee beginnende lezers het hele eerste leerjaar aan de slag kunnen.

Vos en haas zijn in het hol van uil. uil heeft een ei. van wie is het ei? en wat zit er in? uil weet het niet. en vos weet het niet. en haas weet het ook niet. maar na een poos... 


yd2
Paco Is Een Rockster – Magali Le Huche 16,95
Spits je oren: er is weer een nieuw geluidenboekje van Magali Le Huche verschenen! Paco is nu helemaal gek op rock en laat dit zien in een nieuw boekje vol muziek:Paco is een rockster.
Hij pakt zijn gitaar en gaat naar Londen, dé stad van de rock. Wat zou hij daar graag zijn droom waarmaken: zijn eerste album opnemen…
Paco is een rockster is een verhaal waar muziek in zit! Voor kinderen vanaf 3 jaar.


yd2
De Kleine; El Menino - Isol 16,50
Op een gewone dag in een woonwijk komt plotsklaps De Kleine uit de lucht gevallen. Met luid geschreeuw kondigt het kind zijn komst aan, zodat het niemand kan ontgaan dat het gearriveerd is. Waar komt het vandaan en waar was het hiervoor toen het nog niet hier was? Waarom beweegt het alsof het in de lucht zwemt?

yd2
Tangramkat – Mancke Rinck & Martijn Van Der Linden 16,95
De Chinese puzzel tangram heeft maar zeven stukjes. En toch kun je er heel veel figuren mee leggen. Bijna alles is te verbeelden met tangram. De jongen in dit verhaal gelooft daar niets van, tot hij plotseling een kat maakt die erg goed lukt. Onder zijn handen ontstaat een hele wereld. Maar de kat blijft zo stil. Is hij wel gelukkig? Vastbesloten puzzelt de jongen een vriendje voor de kat. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Alles in dit boek bestaat uit de zeven tangram stukken. Door de vlakken te beschilderen, brengt Martijn van der Linden de figuren tot leven – je zou soms bijna vergeten dat ze uit puzzelstukken bestaan. Met de tangram die achter in het boek is opgenomen, kun je elk figuur namaken en zelf nieuwe karakters ontwerpen.


yd2
Het Zwanenmeer – Chalotte Gastaut / Tsjaikovski 24,50
Dit boek met prachtig uitgesneden illustraties vertelt over de magische wereld van het beroemde ballet Het zwanenmeer. Hoe loopt het af met de prins, de zwanenprinses en de vloek van de verschrikkelijke tovenaar? Lees en blader in dit bijzondere cadeauboek. Je kunt door de ene bladzijde heen naar de volgende kijken. Het verhaal ontvouwt zich voor je ogen.
yd2
De Draden Van Marbellus – Marc De Bel / Karolien Raeymaekers 14,95 
Marbellus werd wakker en voelde zich raar. Er gebeurde iets vreemds, daar vlak onder zijn haar. Zijn lichaam werd ouder, maar hijzelf bleef een kind, dat dromerig luisterde naar de wind.
Het verhaal van Marbellus is het verhaal van een jongetje dat uit een boom viel en veranderde in een pop. Een beetje zoals Pinokkio, maar dan anders. De draden van Marbellus is een poëtisch prentenboek, met prachtige illustraties van Karolien Raeymaekers. Bijzonder sfeervol voorleesboek om bij weg te dromen. Verrassende, nieuwe uitgave van een topauteur.
yd2
Waarom Zijn Er Zoveel Blote Mensen In De Kunst – Susie Hodge 14,95
Kinderen kunnen de mooiste vragen stellen, waardoor ook volwassenen met nieuwe ogen naar kunst gaan kijken. In dit schitterende boek maken we een kunstreis door de tijd – en komen we langs honderden beroemde kunstwerken. Aan de hand van de vraag ‘Waarom is alles zo vaag?’ wordt het impressionisme uitgelegd. Abstracte kunst komt aan de orde bij de vraag ‘Wat stelt het voor?’. En die blote mensen uit de titel komen onder meer langs in de oude Griekse kunst.
Elk aspect van kunst dat onder de loep wordt genomen, wordt extra bijzonder door de vragen die erbij gesteld én beantwoord worden. Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? is de vrolijkst denkbare introductie in de kunstwereld voor jong en oud. Een onmisbaar boek voor iedereen die kennis wil maken met kunst – of die denkt dat hij alles al weet, en die door dit boek zijn mening zal moeten herzien.
yd2
Antonia – Anke De Vries & Piet Grobler 13,95
Antonia houdt van zingen. Eigenlijk is ze de Bianca Castafiore van het bos. Als ze haar stem in alle vroegte laat schallen, kreunen de dieren. Ze komen weliswaar hun nest uit, maar zouden Antonia’s keeltje het liefst omdraaien.
Op een dag krijgt Antonia er genoeg van en gaat ze ervandoor. Pas dan merken de dieren wat ze missen. Ze worden niet op tijd wakker en ergens – ergens – missen ze zelfs dat luide gekweel.
Op 5 december is niet alleen de goedheiligman jarig. Anke de Vries zag op die dag ook het licht – dit jaar tachtig jaar geleden. Om dat te vieren, maakte Piet Grobler, meester in de vogeltjes, een extra kleurig prentenboek van het nooit eerder gepubliceerde verhaal Antonia.
yd2
Voettocht Over Het IJs – William Grill 16,95
In het tijdperk van de grote ontdekkingsreizigers, droomt Ernest Shackleton ervan het bevroren hart van Antarctica over te steken. Een reis over woeste zeeën, bergen en door ijzingwekkende kou. Maar zijn schip, de Endurance loopt vast in de dodelijke greep van het ijs en Shackletons droom spat uit elkaar. Gestrand in een koude, witte wereld, en duizenden mijlen van huis, maken de mannen zich op voor een wanhopige voettocht over het ijs op zoek naar redding.
Voettocht over het ijs is het ware verhaal van Shackleton, zijn bemanning en 69 honden, hoe zij erin geslaagd zijn dit epische avontuur te overleven en een bewijs van hun moed en uithoudingsvermogen.
yd2
Yeti – Rebecca Dautremer & Tai-Marc Le Tanh 20,-
De Yeti volgt me, denk ik. De Yeti is er, dat denk ik echt. Ik denk overal aan hem. Op reis, in de bus, wanneer ik boeken lees of bergen beklim. Overal. Dus moet ik met hem kunnen spreken, toch? Zou ik hem kunnen horen?
Auteur Taï-Marc Le Thanh en illustratrice Rébecca Dautremer weten zelf ook niet of de Yeti bestaat. In dit boek hebben ze hem wel gezocht. Hun boek Yeti is opnieuw zo’n parel die een innemend en mijmerend personage koppelt aan sublieme illustraties. Rébecca Dautremer woont in Parijs. Ze is bekend van o.a. Het geheime dagboek van Klein Duimpje en Een Bijbel. Haar boeken zijn veelvuldig vertaald en bekroond.


yd2
Honden In De Auto – Emmanuelle Walker 14,95
Vintage nieuw prentenboek van Emmanuelle Walker, de illustrator van Vrolijke Vogels. In het telboek Honden in de auto zoeven prachtige vintage auto'svoorbij, die zich steeds meer vullen met honden van allerlei pluimage.Het verrassende slot zal voor een brede glimlach zorgen!Achter in het boek staan leuke zoekopdrachten, zoals 'zoek allehonden met hun tong uit de bek' of 'zoek alle auto's met een opendak.' Edward van de Vendel heeft de Nederlandse vertaling (op rijm!)gemaakt. Van de illustrator van het succesvolle Vrolijke Vogels Telboek, op rijm gezet door Edward van de Vendel.
yd2 yd2 yd2
yd2 yd2 yd2
yd2