gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

NERGAARD, SILJE

FOR YOU A THOUSAND TIMES

Genre: Jazz & Fusion
Label: SONY MUSIC CLASSICAL LOCA
Releasedatum: 13-10-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3734761
EAN: 0889854354527
Levertijd: 6 a 10 werkdagen

Recensie


Op haar album For You A Thousand Times presenteert de Noorse jazz- en popzangers Silje Nergaard korte verhalen over de unieke kracht die voortvloeit uit herinneringen. Net als muziek, hebben herinneringen het vermogen om mensen met elkaar te verbinden, ongeacht de tijd of ruimte. In ieder lied portretteert Nergaard mensen of situaties die haar inspireerden en beschrijft ze ontmoetingen of persoonlijke ervaringen vanuit de beelden in haar hart.
“Ik heb beelden gezien van familieleden uit Noord- en Zuid Korea die elkaar na meerdere decennia weer ontmoeten. Iedereen heeft tranen van blijdschap, ondanks dat men zo lang geen enkel contact heeft gehad. Dat is waar het lied For You A Thousand Times zijn oorsprong in vindt,” zegt Nergaard, terwijl ze zich het inspiratiemoment weer voor de geest haalt. “Heel veel mensen zijn van elkaar gescheiden door oorlog. De liefde die zij voor elkaar voelen, vermindert echter niet.” Vanuit dit besef heeft Nergaard soortgelijke verhalen verzameld, over de magische kracht van liefdevolle herinneringen, en deze opgetekend in een nieuw album. For You A Thousand Times is gevuld met verhalen van onzichtbare relaties, verlangen en liefde.
Een van de meest intieme momenten op het album is gevat in het nummer Hush Little Bird, een wiegelied voor haar Ethiopische geadopteerde zoon Jonah, die in de taal van zijn eerdere leven babbelt vlak voordat hij in slaap valt. Zijn woorden zijn te horen als introductie van het lied. Nergaard heeft ook samples uit het echte leven gebruikt in het lichte zomerlied Cocco Bello. Op het strand van Zuid Italië heeft Silje een opname gemaakt van een Afrikaanse cocosnootverkoper die al zingend zijn waar aanprijst en daar een lied omheen geconstrueerd. “Dit is de ontmoeting van twee zeer verschillende culturen, die voor een klein moment even samensmelten.”

Tracks

Disc 1
1. It's Gonna Rain
2. For You A Thousand Times
3. Breathe
4. Cocco Bello
5. Amy
6. Sleepwalking
7. Run Run Run
8. Hush Little Bird
9. Jaded Childhood Dreams
10. Winter Moon

nieuwsbrief