gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SNIDER, TODD

EASTSIDE BULLDOG

Genre: Roots
Label: AIML
Releasedatum: 28-10-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3601127
EAN: 0653341888099
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Oorspronkelijk riep Todd Snider zijn alterego Elmo Buzz in het leven om tijdens de kerst ongegeneerd live covers te kunnen spelen in Nashville.
Opgegroeid met muziek van vroege 'punk rockers' als The Sonics en The Kingsmen, bleef deze eenvoudige maar energieke rechtdoorzee benadering zijn carrière als weldenkend songschrijver stiekem achtervolgen. Op Eastside Bulldog koos hij er voor de verandering voor eens goed naar Elmo te luisteren. Vandaar nu dus geen doordachte liedjes, maar simpele onderwerpen als auto's en drank en beproefde melodieën. Tijdloze eenvoud dus op dit onweerstaanbaar rockende album, vol met rauwe gitaren, krakkemikkige orgeltjes, ronkende saxofoons en opruiende kreten. Met pakkende liedjes als Hey Pretty Boy en Ways and Means krijgt de luisteraar geen tijd zich over de originaliteit te buigen, maar aan Eastside Bulldog kan men zich slechts overgeven.

Tracks

Disc 1
1. Hey Pretty Boy
2. 37206
3. The Funky Tomato
4. Eastside Bulldog
5. Check It Out
6. Bocephus
7. Are You With Me
8. Enough Is Enough
9. Ways And Means
10. Come On Up

nieuwsbrief