gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

TV SERIES

GOMORRA SEIZOEN 1

Genre: Speelfilms
Releasedatum: 11-07-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3295428
EAN: 5425019008758
Levertijd: Levertijd: Onbekend

Recensie

Regie: Stefano Sollima
Cast: Salvio Esposito, Walter Lippa, Fortunato Cerlino

De TV serie Gomorra is gebaseerd op de gelijknamige film van Matteo Garron uit 2008, welke op zijn beurt weer was gebaseerd op is gebaseerd op het boek van onderzoeksjournalist Roberto Saviano, Hierin legt hij tot in detail uit hoe de georganiseerde misdaad, de Camorra, in Napels werkt. Net als de gelijknamige film uit 2008 is de serie keihard en confronterend echt. De serie is gemaakt door Stefano Sollima die we nog kennen van Romanzo Criminale. Ook die serie was keihard en liet duidelijk de onverschrokkenheid en vooral het meedogenloze van de Gomorra zien. Gefilmd als een grote film welke is verdeeld over 12 delen. De Serie Gomorra is een soort mix van groots entertainment en een documentaire. Hollywood meets IDFA zeg maar.

In de serie volgen we de clan van Savastano. Aan het hoofd staat de 50-jarige Pietro Savastano, gevreesd en gerespecteerd door iedereen en de meest invloedrijke persoon van Napels. Hij wordt bijgestaan door Ciro Di Marzio, bijgenaamd “de onsterfelijke”, die zijn leven voor Pietro zou geven. Ciro doet veel vieze klusjes voor Pietro. Pietro's zoon Genny is nog niet klaar om de leiding van zijn vader over te nemen en is veel op pad met Ciro die hem leert om hard en meedogenloos te worden, net als zijn vader. Wanneer Pietro de gevangenis in draait neemt zijn vrouw het roer over de clan over. Maar er zijn meer kapers op de kust en een bendeoorlog tussen verschillende clans is op handen.

nieuwsbrief