[Concerto Kids] Nieuwsbrief maart 2017
 
Full Image

#BOEKEN

yd2
Li Lefebre & Jenny Bakker – Naar De Verre Vlakte 14,95 
Raaf en Papegaai vliegen van hun bos helemaal naar de andere kant van de wereld. Ze gaan op reis naar Australië! Terwijl ze daar van de natuur genieten, ontmoeten ze een hulpeloos dier dat zijn mama kwijt is. Raaf en Papegaai besluiten het kleine beestje te helpen. Tijdens hun zoektocht maken ze kennis met de emoe, het vogelbekdier en de kangoeroe. Lukt het de twee avontuurlijke vogels om het arme dier met zijn mama te herenigen? En wie is het kleine diertje eigenlijk? Een spannend samenleesverhaal, geschreven in drie leesniveaus, van gemiddeld één tot drie jaar leesonderwijs. Boordevol weetjes en prachtige illustraties. Voor lezers vanaf 6 jaar.
yd2
Lane Smit – Een Geweldige Dag! 14,50
De warme zonnestralen voelden fijn op de rug van Poes. Poes lag graag in het bloembed, tussen de narcissen. Het was een geweldige dag voor Poes. En zo was het ook een geweldige dag voor Hond, Matkop en Eekhoorn. Totdat een soort grote, vriendelijke reus (Beer) de boel eens flink in de war komt schoppen. Dan blijkt: het WAS inderdaad een geweldige dag voor Poes. En het WAS een geweldige dag voor Hond, Matkop en Eekhoorn. En het IS een geweldige dag voor ...
yd2
Jenni Desmond – De IJsbeer 14,95 
IJsberen zijn enorme, wilde, prachtige dieren. Als bewoners van de Noordpool leven ze in een vreemde wereld van vrieskou, sneeuw en ijs. Toch hebben ze dezelfde lichaamstemperatuur als wij. Ze blijven warm door hun enorme omvang, hun overvloed aan vet en hun vacht die hen isoleert en beschermt. Een prachtig geïllustreerd non-fictieboek waarin alle feiten kloppen. Een fantasierijke ontdekkingstocht over de ijsbeer, zijn leefomgeving en zijn gewoontes. Jenni Desmond schildert pooldieren en ijslandschappen waar je helemaal warm van wordt. Lees en verwonder je over de verbazingwekkende wereld van de ijsbeer...
yd2
Jesse Goossens -   Het Kunstboek Voor Kinderen – Wit 19,95
Is verkleden kunst? Hoe schilder je gevoelens? Hoe maak je een Alberto Giacometti? Kun je een neus schilderen? Waarom maakte Jeff Koons een enorm kunstwerk van zeventigduizend planten? Het kunstboek voor kinderen onderzoekt de verschillende ideeën, betekenissen, rollen en functies van kunst. Waarom maakt een kunstenaar bepaalde keuzes? Waarom werkt hij in een bepaalde stijl? De creativiteit en verbeelding van kinderen wordt op vrolijke wijze uitgedaagd door prikkelende vragen bij de mooiste voorbeelden uit de geschiedenis van de schilderkunst, beeldhouwkunst en fotografie. (lees verder)


yd2
Amanda Renshaw –Het Kunstboek Voor Kinderen - Geel 19,95
Waarom letten de leerlingen op de school van Raphael niet op? Wie maakte een meesterwerk van een krabbeltje op papier? Hoe schilder je snelheid? Is verzamelen kunst? Wat voor kunstwerk hoort te verdwijnen? Kun je een schilderij wel vertrouwen? Hoe zou jij een zelfportret maken? Kun je muziek schilderen? 
Het kunstboek voor kinderen onderzoekt de verschillende ideeën, betekenissen, rollen en functies van kunst. Waarom maakt een kunstenaar bepaalde keuzes? Waarom werkt hij in een bepaalde stijl? (lees verder)
yd2
Annemarie Eem & Mark Janssen – Ik Wil Een Leeuw! 14,95
Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest... Maar hoe ging hij mama zover krijgen?


yd2
Marco Kunst & Marike Nelisse - De Waterwaack Van Natterlande 16,95 
De tweeling Toffee en Gum vertelt samen over hun waanzinnige avonturen in de Zomp. Want het zal je maar gebeuren dat je ouders - die altijd een wedstrijdje doen wie het meeste geld verdient - opeens een brief krijgen waarin staat dat je moeder de wettige erfgename is van haar bet-bet-bet-betoverachter-achterachterachterneef en dus aanspraak mag maken op de Zomp en het Waterwaackhuis. Die ouders ruiken natuurlijk meteen geld: zo'n zomp kun je mooi volbouwen. Dus Toffee en Gum én hun au pairs Limona en Vanilia worden meegesleept naar het Waterwaackhuis. (lees verder)
yd2
Stefan Boonen & Jan Van Lierde - Verliefd 14,95 
Jij bent verliefd, hé!' 'Nee hoor!' 'Jawel! Je huppelt al. Je bent gewoon superformidabel verliefd.' 'Niet.' 
Is hij het, of is hij het niet.
Heel de straat, heel de buurt, ja heel de wereld wil het weten?
Is Lowie verliefd?
Met illustraties door Jan Van Lierde.
yd2 yd2 yd2

#DVD'S

yd2
Trolls 18,99
Regie: Mike Mitchell
Stemmen: John Cleese, Justin Timberlake, Kunal Nayyar, Anna Kendrick, Zooey Deschanel

Van de makers van Shrek, Madagascar en Kung-Fu Panda komt Dreamworks Animation met Trolls! De altijd vrolijke Poppy en pessimistische Branch kijken machteloos toe hoe hun vrienden ontvoerd worden door de slechte Bergens. Hoog tijd voor de kleurrijke trollen om op avontuur te gaan en hun vrienden te redden. Trolls zit bomvol felle kleuren, hilarische fratsen, fijne muziek van Justin Timberlake én zwaartekracht-tartend haar zit, waardoor het gegarandeerd plezier is voor het hele gezin!
yd2
Ma Vie de Courgette 16,99
Regie: Claude Barras
Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Het is een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.
Het kost Courgette moeite zich op zijn gemak te voelen en de andere kinderen moeten erg aan hem wennen. Na de komst van een nieuw meisje, Camille, begint hij zich thuis te voelen. Dankzij Raymond en zijn nieuwe vrienden in het huis vindt Courgette liefde en een nieuwe familie.


yd2
Sausage Party 15,99 
Cast: Michael Cera, James Franco, Jonah Hil,l Salma Hayek
In deze CG-animatiefilm leidt één worstje een groep supermarktproducten op een zoektocht naar de waarheid over hun bestaan en om te ontdekken wat er werkelijk gebeurt als ze gekozen worden om de supermarkt te verlaten. In de film schitteren de vocale talenten van de beste comedysterren van dit moment: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, Nick Kroll, David Krumholtz, Edward Norton en Salma Hayek.


yd2