gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

MOVIE

BEFORE TRILOGIE (3DVD BOX)

Genre: Speelfilms
Releasedatum: 22-05-2014
Herkomst: NL
Item-nr: 3238641
EAN: 8718836861390
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

BEFORE SUNRISE (1995)

Gisteren waren ze nog vreemden, vandaag zijn ze onafscheidelijke zielsverwanten. Maar de scheiding is onvermijdelijk en in de paar uur die hen nog resten, proberen Jesse en Celine elk moment zo intens mogelijk te beleven... voor de zon weer opkomt. Regisseur Richard Linklater schetst een raak geobserveerd portret van twee jonge mensen op een kruispunt in hun leven. Twee twintigers die elkaar toevallig ontmoeten in een trein in Europa, een verwantschap voelen en samen Wenen gaan verkennen. De mensen, plaatsen en betovering van de stad vormen hun nieuwe reisroutes. Liefde is hun bestemming en onderweg delen ze hun hoop en hun dromen, hun lach en hun traan, hun zorgen en hun verwondering. Het is een dag die voor altijd in hun geheugen gegrift zal staan en een eeuwig aandenken aan de prille liefde.

BEFORE SUNSET (2004)

Toen Jesse en Celine elkaar in het midden van de jaren ‘90 voor het eerst ontmoetten in Wenen, bleken die paar spontane uurtjes samen een gebeurtenis die hun leven voor altijd zou tekenen. Nu, negen jaar later, slaat de bliksem voor de tweede keer in wanneer ze elkaar in Parijs onverwachts tegen het lijf lopen. Op één snel wegtikkende namiddag moeten ze beslissen of ze hun toekomst samen willen doorbrengen.

BEFORE MIDNIGHT (2013)

Negen jaar na de laatste rendez-vous en bijna twee decennia sinds hun eerste ontmoeting, treffen we Celine en Jesse dit keer in Griekenland. Inmiddels getrouwd en ouders van twee dochters. De zonovergoten vakantie zit er bijna op en beiden staan niet te popelen om terug te keren naar het werkende leven en de dagelijkse beslommeringen in Parijs. Tijdens de laatste nacht op het eiland komen Celine en Jesse’s angsten en frustraties boven tafel en staan ze voor de keuze: bij elkaar blijven of een punt achter de relatie zetten.

nieuwsbrief