gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Met de verzamelaar Your Turn To Remember wordt de aftrap gegeven tot (alweer) een nieuwe reissuecampagne van Uriah Heep en de dubbelaar dekt de jaren 1970 t/m 1989. Gevolg? Een aantal absolute klassiekers van een band, die zeker in de beginjaren, op een zelfde niveau als Purple, Zeppelin en Sabbath stond. July Morning, Easy Leavin’, Gypsy en Look At Yourself waren slechts enkele nummers die uit zouden groeien tot klassiekers in de canon van de band. De vele bezettingswisselingen deden het succes van de band echter geen goed, hoewel met de creativiteit veelal niets mis was, ook niet in de latere jaren. Deze verzamelaar laat dat nog eens prima horen.
Very ‘eavy, Very ‘umble is de debuutplaat van Uriah Heep en bevat een klassieker in eerder genoemd Gypsy. De band is nog zoekende naar haar definitieve stijl met als gevolg dat er elementen van (hard)rock, blues en folk terug te vinden zijn. David Byron laat gelijk al horen een topvocalist te zijn; jammer dat hij zo vaak vergeten wordt in het rijtje Gillan, Plant en bijvoorbeeld Dio. De eerste plaat is nog niet zo sterk als de hierna komende maar is als geheel zeker de moeite waard, mede om te horen hoe hier de kiem gelegd werd voor de koortjes van Queen. Voor deze gelegenheid is de plaat aangevuld met een tweede schijf met extra materiaal variërend van nieuw gemixte versies en outtakes om zodoende een alternatieve versie van de plaat te krijgen. Very ‘eavy, Very ‘umble laat een band met potentie horen.

Tracks

Disc 1
1. Gypsy
2. Walking In Your Shadow
3. Come Away Melinda
4. Lucy Blues
5. Dreammare
6. Real Turned On
7. I'll Keep On Trying
8. Wake Up (Set Your Sights)
Disc 2
1. Gypsy (Extended V3.4 Mix)
2. Real Turned On (V3.5 Mix)
3. Dreammare (V3.5 Mix)
4. Come Away Melinda (V3.7 Mix)
5. Born In A Trunk (V3.3 Mix)
6. Wake Up (Set Your Sights) (V3.4 Mix)
7. I'll Keep On Trying (V3.4 Mix)
8. Walking In Your Shadow (V3.5 Mix)
9. Lucy Blues (V3.7 Mix)
10. Born In A Trunk (Instrumental V3.6 Mix)
11. Magic Lantern (V3.3 Mix)
12. Bird Of Prey (Us Alternate Mix V3.1)

nieuwsbrief