gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

RAGE AGAINST THE MACHINE

LIVE AT FINSBURY PARK

Genre: Pop & Rock
Label: EAGLE ROCK
Releasedatum: 16-10-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3391186
EAN: 5034504115279
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Een liveoptreden van Rage Against The Machine staat immer voor een drietal kernbegrippen: energie, boosheid en een (politieke) boodschap. Die combinatie blijkt anno 2015 nog immer zeer veelzeggend. Wanneer je deze dvd bekijkt, kún je al die bekende nummers bijna niet zonder emotie ondergaan. Hoor je kreten als ‘your anger is a gift!’ en ineens zit je met een gebalde vuist voor de buis. Anders gezegd: ‘het is geen show, het is de realiteit’, zoals de rockband in 1993 zelf al eens meldde in een interview.
Extra mooi aspect? Dit optreden in het Londense Finsbury Park was gratis toegankelijk. De band gaf het omdat een Brits echtpaar rondom de kerstdagen in 2009 heel Engeland opriep om massaal het nummer Killing In The Name te downloaden. Dit zodat de winnaar van de Engelse talentshow X-Factor dat jaar eens niet de toppositie van de Britse charts zou bemannen. Het lukte en in de zomer van 2010 gaf RATM een gepassioneerde show als beloning. Oh ja: alle gelden van de toenmalige downloads van deze single én van een spontane inzamelingsactie op Facebook (185.000 pond) zijn naar een goed doel (Shelter) gegaan. Een sterk staaltje maatschappelijk verantwoord musiceren, noemen ze dat.

nieuwsbrief