gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

REM

OUT OF TIME

Genre: Reissues
Label: CONCORD RECORDS
Releasedatum: 18-11-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3598342
EAN: 0888072004078
Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis.

Recensie

R.E.M. - Out of Time 1CD

Out Of Time, het zevende album van de band R.E.M. bestaat 25 jaar. Dat album zorgde er begin jaren negentig voor dat de band transformeerde van een cultband met vaste schare fans naar een formatie die ineens meedeed in de hoogste regionen van de internationale muzikale top.
Ruim 18 miljoen mensen kochten het album indertijd. Velen deden dat vanwege R.E.M.’s allergrootste hit Losing My Religion. Toch bleek bij aankoop dat er veel meer vernuftige songs op dit album te vinden waren. Wat te denken van het duistere Low? Of Half A World Away? Of Country Feedback, één van de beste nummers die de band ooit schreef? Volgens zanger Michael Stipe is de tekst bij laatstgenoemde nummer overigens één van de meest verdrietige (‘over een hopeloos slechte relatie’) die hij ooit schreef. Zet dat tegenover de vrolijke uptempo songs zoals Shiny Happy People en dit maakte dat dit tevens het meest diverse album van de band was. Daar waar R.E.M. voorheen altijd bekend stond als een bandje met een rauw punkrandje, verkende men vanaf dit album ook de fijnzinnige en harmonieuze (de grandioze tweede stem van bassist Mike Mills komt dit album pas echt tot z’n recht, luister Near Wild Heaven maar eens) zijde van de band. R.E.M. boorde daarmee een enorm publiek aan. Zanger Michael Stipe verwoordde het ooit al eens als volgt: ‘The record is about memory and time and love’. Logisch dat zo velen er door aangesproken waren.
Een zekerheid? Nu de plaat in verschillende versies opnieuw uitgebracht wordt, zullen hele volksstammen een kwart eeuw na dato wederom herinnerd gaan worden aan deze reeks geweldige songs. Voor de échte liefhebbers is de heruitgave verschenen als een box met een extra dvd vol muziekvideo’s en een cd met een liveconcert. Maar de heruitgave komt ook uit als een 3LP en een 2 cd-variant alwaar het extra materiaal een reeks geweldige demo’s betreft. Verplichte kost voor de liefhebbers.

Out Of Time
1. Radio Song
2. Losing My Religion
3. Low
4. Near Wild Heaven
5. Endgame
6. Shiny Happy People
7. Belong
8. Half A World Away
9. Texarkana
10. Country Feedback
11. Me In Honey

Tracks

Disc 1
1. Radio Song
2. Losing My Religion
3. Low
4. Near Wild Heaven
5. Endgame
6. Shiny Happy People
7. Belong
8. Half A World Away
9. Texarkana
10. Country Feedback
11. Me In Honey

nieuwsbrief