[Concerto Kids] Nieuwsbrief juli 2016
 
Full Image

#BOEKEN

yd2
Raaf en Papegaai – Naar het dak van de wereld -  Li Lefebre / Jenny Bakker 14,99 
Raaf en Papegaai gaan weer op reis. Ze vliegen naar het dak van de wereld: de Himalaya. Daar is het heel erg koud! Als Raaf even wil rusten, roept Papegaai dat hij een monster gezien heeft. Raaf moppert. Monsters bestaan toch helemaal niet! Maar dan opeens is Papegaai verdwenen. Raaf gaat op zoek naar zijn vriend en leert allerlei nieuwe dieren kennen. Zal hij Papegaai terugvinden? En woont er echt een monster boven op de hoogste berg van de wereld? Een spannend samenleesverhaal, geschreven in drie leesniveaus, van gemiddeld één tot drie jaar leesonderwijs. Boordevol weetjes en prachtige illustraties. Voor lezers vanaf 6 jaar.
yd2
Waar is mijn kudde – Lane Smith 14,50 
In dit betoverende boek gaat een jongetje alleen op reis. Hij ontmoet allerlei dieren waarmee hij vriendschap sluit, maar toch trekt hij telkens weer verder. Is het jongetje verdwaald en op zoek naar de plek waar hij thuishoort, of is hij een ontdekkingsreiziger die zijn avonturen mee naar huis neemt?
yd2
De Groeten van de Krijtjes – Drew Daywalt & Oliver Jeffers 13,99 
De groeten van de krijtjes is het tweede fantastische krijtjesboek van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. Vol grappige ansichtkaarten van een nieuwe lichting verwaarloosde krijtjes.
Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn in de laatste jaren veel andere krijtjes gedupeerd. Zij werden achtergelaten op een vakantie-adres, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond. Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren. Weet hij ook voor hen een oplossing te bedenken?
Kinderboekenschrijver Koos Meinderts vertaalde zowel De groeten van de krijtjes als De krijtjes staken! van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. De krijtjes staken!, het eerste prentenboek over de krijtjes van Teun, werd bekroond met een Zilveren Griffel.
yd2
Mijn eerste dieren ontdekken – Magali Clavelet 12,50  
Dieren zijn altijd favoriet bij jonge kinderen. Op de eenvoudige en kleurrijke kijkplaten kan het kind eerst de bekende dieren uit de omgeving aanwijzen en herkennen. Spelenderwijs leert het steeds meer verschillende dieren kennen en ze in hun natuurlijke omgeving te plaatsen. Kijken, zoeken, aanwijzen en benoemen: een stevig uitgevoerd kartonboek voor alle kleine dierenliefhebbers, om lange tijd plezier van te hebben. Een stevig karton boek met ronde hoeken op groot formaat voor kleuters en peuters. Geheel in kleur.
yd2
Het huis van Oma – David Litchfield / Ross Montgomery 14,50 
Een kleine jongen bouwt iets heel bijzonders als zijn oma overlijdt. Als hij klaar is, kijkt hij in de ogen die hij zelf heeft gemaakt en zegt: "Oma, wakker worden." Plotseling is het of de sterren dichterbij komen. Oma leeft weer! Een nachtelijk avontuur begint. Een prachtig geïllustreerd prentenboek over het levend houden van herinneringen.
yd2
Blij met een bij – Alison Jay 14,50 
Een meisje schrikt van de bij die door het raam naar binnen is gevlogen. Ze vangt hem en vraagt zich af wat ze met het beestje zal doen.
Er groeit een vriendschap tussen het meisje en de bij in dit bijzondere prentenboek zonder woorden. Het laat zien dat je met een paar eenvoudige acties kunt helpen om het evenwicht in de natuur te herstellen en uitsterven van de bijen te voorkomen.
yd2
Niets gebeurd – Mark Janssen 14,95 
Het is avond. Saar en Niek zitten in de schemering en overpeinzen hun saaie dag. Er is namelijk niets gebeurd. Nou ja, niets...
Hier komt de magie van de fantasiewereld van kinderen naar boven - door Mark Janssen op een droomachtige wijze verbeeld. Want die handstand vond plaats op het hoofd van een tijger. Niek rustte uit op de neus van een grote draak en zwom met kleurige vissen. En Saar gleed van een olifantenslurf en zag de vlinder terwijl ze tussen de allerknuffeligste beren stond.
Met Saar en Niek glijd je terug de wereld in waar jezelf vroeger ook met leeuwen naar huis liep en hoger zong dan de kleurigste tropische vogels. Een onmisbaar vrolijk boek voor ieder kind dat sprankelt van fantasie en voor wie de grenzen van droom en werkelijkheid dagelijks vervagen. En voor iedere ouder die dat herkent.
yd2
Fijn konijn – Jo Empson 13,95 
Konijn vond het fijn om allerlei konijnige dingen te doen, zoals springen en graven en slapen. Maar hij deed ook onkonijnige dingen... met muziek en kleur vulde hij het bos. Door hem voelden ook de andere konijnen zich fijn. Maar op een dag is hij verdwenen. Tot het verdriet van de andere konijnen komt Konijn niet meer terug. Maar hij heeft wel iets achtergelaten...
Een beeldschoon prentenboek over verlies en mooie herinneringen.
yd2
Babel - Arnoud Wierstra 16,95 
Ken jij het verhaal over de toren van Babel? 'Babel' van Arnoud Wierstra is een prachtig tekstloos prentenboek dat is gebaseerd op het beroemde schilderij van Pieter Brueghel. Het bijbelverhaal Babel De toren van Babel spreekt al duizenden jaren tot de verbeelding. Het bijbelverhaal was en is een inspiratiebron voor talloze schrijvers, schilders en andere kunstenaars. Een van de bekendste afbeeldingen van de toren werd gemaakt door Pieter Brueghel de Oude in 1563. Dit schilderij inspireerde op zijn beurt weer tot dit adembenemende prentenboek - een verhaal waar geen taal voor nodig is. De vleugels uitslaan Beginnend in een van de arbeidershuisjes op de achtergrond, volgen we een uitvinder op zijn weg naar het hoogste punt van de toren. (lees verder)
yd2