gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SIMPLE MINDS

ACOUSTIC LIMITED EDITION)

Genre: Pop & Rock
Label: CAROLINE
Releasedatum: 25-11-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3614855
EAN: 0602557157277
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Is het akoestisch herinterpreteren van oude successen synoniem aan teren op oude successen? In het geval van Simple Minds niet. Al was het maar omdat de Schotten gewaagde keuzes maken. Neem een nummer als het in galm gedrenkte Promised You A Miracle. Deze hit naspelen met de stekkers eruit gaat niet werken, zo weet iedere fan van tevoren. En toch kiezen de Simple Minds dit nummer uit voor een akoestische herbewerking. Het is aan de grootste ster van Acoustic, gitarist Charlie Burchill, te danken dat dit waagstuk zo fraai uitpakt. Hij komt met een bloedstollend fraaie riff voor de dag en blaast het grijsgedraaide verkoopsucces een nieuw leven in. Dank ook KT Turnstall voor de vocale ondersteuning.
Iets dergelijks geldt voor Waterfront en The American. Je kunt je deze nummers met drums als donderslagen en elektronisch geladen genen niet akoestisch en uitgekleed voorstellen maar Simple Minds tonen zich op deze verrassend sterke plaat meesters in de less-is-more-leer hoewel er hier en daar toch stiekem stekkers in het stopcontact zijn gestopt. Acoustic is de tegenpool van de vorige echte nieuwe stevig rockende studioplaat die zeer raak Big Music is getiteld en die ook al zo goed is. Hulde dus voor de Schotten die terug van nooit weg geweest zijn en die kennelijk de beide uitersten van hun muziek met zo veel overtuiging weten over te brengen.

nieuwsbrief