gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Er zijn maar weinig Amerikaanse muzikanten die zo’n imposant repertoire hebben opgebouwd als Bob Dylan in de afgelopen halve eeuw. Dylan, winnaar van de Presidential Medal of Freedom, elf Grammy’s en een Oscar, en lid van de Rock and Roll Hall of Fame, is een van de meest gerespecteerde muzikanten en heeft meer invloed op de Amerikaanse cultuur gehad dan vrijwel iedere andere singersongwriter. Deze zoon van een verkoper uit Hibbing, Minnesota, heeft altijd zijn eigen pad gevolgd, ongeacht de kritieken – te beginnen met zijn solo-folkplaten en zijn rol als protestzanger in de vroege jaren zestig, gevolgd door zijn controversiële ‘elektrificatie’, zijn werk met The Band, zijn verrassende ‘christelijke’ periode en zijn zoektocht naar zijn artistieke identiteit in de jaren tachtig, tot zijn terugkeer naar lovende kritieken in 1997 en de release van zijn album met Frank Sinatra-covers in 2015.
Dit boek beschrijft alle studio-elpees van Dylan, in totaal 36 releases. Rock-’nrollmuzikanten, songwriters en recensenten geven hun mening over elk album. Ze belichten niet alleen zijn muzikale verdiensten, maar ook de factoren in zijn leven die van invloed waren op zijn muziek. Van The Freewheelin’ Bob Dylan tot Blonde on Blonde, van Blood on the Tracks tot Shadows in the Night – deze uitgave fascineert generaties Dylan-fans met een unieke, verbluffende expositie van de carrière van deze muzikale legende.
Door Redactie op 2016-03-16

nieuwsbrief