gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie



In de zomer van 2009 verscheen het debuutalbum van Naomi Shelton & the Gospel Queens op het retro soul- en funklabel Daptone (bekend van Sharon Jones and the Dapkings). Inmiddels was Naomi al ruim de zestig gepasseerd, maar had al een leven lang ervaring, die ze vanaf jonge leeftijd opdeed in een Baptist church in Alabama. Sinds 1963 is haar New York haar muzikale thuishaven. In dat jaar leerde ze pianist Cliff Driver kennen, die geldt als het brein achter The Gospel Queens. Toen Gabriel Roth (Bosco Man) ze live zag spelen, gaf hij haar direct een platencontract. Ook dit keer tekende hij voor de productie.

Was het debuut What Have You Done, My Brother? nog gevuld met meerdere gospel traditionals, dit keer krijgen we 12 eigen composities voorgeschoteld. En dat zijn allemaal juweeltjes! Nog voordat de teksten met een boodschap (Thank You Lord) echt binnenkomen, ben je weggeblazen door haar rauwe stemgeluid, dat heerlijk wordt aangevuld door de drie Gospel Queens Edna Johnson, Bobbie Jean Gant en nieuwkomer Angel McKenzie. Cold World opent geweldig met Sinner, een intense bekentenis van een bekeerde ziel, die vastberaden is om niet opnieuw in de valkuilen van het leven te stappen. Dit soort thema’s keren ook terug in sterke nummers zoals Get Up, Child en het titelnummer. Soul with a capital s en met de diepgang van gospel of zoals Daptone het zelf aanprijst: “Soul Excitement of the highest order!”

Tracks

Disc 1
1. Sinner
2. Movin'
3. Heaven Is Mine
4. Bound For The Promised Land
5. It's A Cold, Cold World
6. I Don't Know
7. Get Up, Child
8. One Day
9. I Earned Mine
10. Humble Me
11. Thank You Lord
12. Everybody Knows (River Song)

nieuwsbrief