gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

Arp Frique is Niels Nieuborg, geboren in de provincie (‘80 ), opgegroeid in Rotterdam, daar man van de wereld geworden. “Ik was altijd al in de tropen met m’n hoofd.”, is een mooie uitspraak van hem.
Die ‘tropical vibes’ komen voor een groot deel door Rotterdam als plek. Deze wereldstad, met haar ca. 170 nationaliteiten en haar culturele, muzikale uitingen was een enorme inspiratiebron voor hem.” Dat gaat op een gegeven moment iets met je doen.”
Waarbij komt dat Nieuborg een veelzijdigheid ontwikkeld heeft door zich op allerlei niveaus bezig te houden; barman, cocktailshaker, Toko-eigenaar, muzikant,, dj, regelneef, boeker,arrangeur, producer,artsdesigner, vader, programmeur, festival-organisator ( Magia! Festival ‘17), connaisseur; Hustler (energiek persoon) noemen we dat in het Engels.
Achtendertig jaar heeft dit in zijn persoon gemixt en gerijpt en dit resulteert nu in zijn eerste volledige album, na vorig jaar al een visje uitgegooid te hebben met een 12”, welke nummers ook op dit album staan."Het is de soundtrack van een fase in mijn leven.”
Het Arp Frique alter ego verwijst naar twee dingen die Nieuborg in muziek waardeert; de onmiskenbare sound van de Arpsynths en de verwijzing naar Chic’s Le Freak en de disco sound uit de Seventies, echter je krijgt geen 70’s-edits voorgeschoteld, ook al klinkt de sound soms vintage en authentiek; het 7 koppige Arp Frique speelt alles origineel in met live instrumentatie.
Maar denk nu niet alleen disco. Colorful World is als een cocktailshaker gevuld met boogie, boogaloo, snelle reggae, funk, psychedelic African én de stuwende afrobeat van Fela Kuti, de melancholie en weemoed van de Caribbean en Brazilië uit de jaren 70 en 80, Afro-Soul, shaken and stirred.
Het gehele album swingt als een tierelier met glans-gast-rollen voor Humphrey Campbell, de Braziliaanse multi musicus Ed Motta,de 75 jarige Nigeriaanse ster saxofonist Orlando Julius, de Surinaamse funky fluitist Ronald Snijders en de Kaap Verdiaan Americo Brito.
Reuzeknap allemaal, geweldig geproduceerd en hartverwarmend. Fantastisch dat zoiets uit dit dit kille kikkerlandje mag komen. Gefeliciteerd Allemaal!

tracklist
1. Kamajo feat Orlando Julius
2. African Reggae Disco
3. Living In The Box feat Ed Motta
4. City Lights feat Ronald Snijders
5. Awa Dupe feat Orlando Julius
6. Nos Magia feat Americo Brito
7. Blaka Doti feat Humphrey Campbell
8. This Is Love
9. Ijo Ya feat Orlando Julius
10. African Love feat Ronald Snijders

Tracks

Disc 1
1. Kamajo Feat Orlando Julius
2. African Reggae Disco
3. Living In The Box Feat Ed Motta
4. City Lights Feat Ronald Snijders
5. Awa Dupe Feat Orlando Julius
6. Nos Magia Feat Americo Brito
7. Blaka Doti Feat Humphrey Campbell
8. This Is Love
9. Ijo Ya Feat Orlando Julius
10. African Love Feat Ronald Snijders

nieuwsbrief