Buy tickets for our tour! Pre-order 10-inch vinyl

Ocean is out now

News

Biografie

Stuart Mavis is een jonge zanger die sterke popsongs maakt met eigentijdse teksten. Op het podium wordt hij bijgestaan door een energieke zeskoppige band met wortels in zowel Leeuwarden als Groningen. Stuart Mavis - echte naam Sjoerd Vriesema - groeide op in die laatste stad en begon daar op zeer jonge leeftijd met gitaarspelen. Met zijn broertje op drums, begon hij een poppunk coverband en op zijn veertiende nam hij zijn eerste liedje op. Ze gaven concerten met zelfgeschreven britpopachtige liedjes, die deden denken aan The Arctic Monkeys en The Kooks.

In 2015 ontmoette Sjoerd producer Ico Balt, die samen met Marcel Caron als Snoet & Smoel een studio runt in een oude boerderij in Leeuwarden. Daar werkten ze twee jaar aan de songs van Sjoerd, om uiteindelijk een balans te vinden tussen het warme geluid van een akoestische gitaar en de donkere sounds uit een Roland 808 drumcomputer en analoge synthesizers. Sony Music Entertainment zag al in een vroeg stadium de kwaliteit en potentie van de eerste demo’s en bood Stuart Mavis een contract aan.

Sjoerd kaart in zijn nummers een aantal relevante thema’s aan, die de songs een zekere urgentie geven. Zo schrijft hij bijvoorbeeld over de bepalende adolescentiefase en de sociale druk die millennials in de maatschappij ervaren. Maar de boodschap ligt er nooit dik bovenop: eerder loopt deze als een subtiele rode draad door zijn repertoire. De songs van Stuart Mavis zijn veerkrachtig, soms een beetje duister, maar vooral levenslustig en catchy. 

Stuart Mavis heeft live met het intrigerende gebruik van (bas)synthesizers, (elektronische) percussie en trompet een niet-alledaagse bezetting, laat staan een doorsnee popsound. Naast Sjoerd (zang, akoestische gitaar) bestaat de band uit Kareem Payer (elektrische gitaar), Jurgen Gerlofs (toetsen, synthesizers), Roald Hacquebord (bas, bas-synth), Jurgen Scholtanus (trompet, percussie, gitaar) en Shawn Buckles (drums).

Stuart Mavis speelde vier jaar op rij (2014 - 2017) internationale showcases op Eurosonic en opende Eurosonic Air in 2017. In 2016 stond hij op de Uitmarkt Amsterdam, in voorprogramma's van Jaimi Faulkner, Tula en The Cool Quest en werd hij geboekt op het Zweedse showcasefestival Live at Heart.

Tot nu toe bracht Stuart Mavis twee singles uit in eigen beheer: The Gang en Different Generations. De nieuwe EP is inmiddels klaar en zal in 2018 bij Sony Music Entertainment uitkomen. De eerste single Ocean verschijnt al in november 2017.

Management

  • Shawn Buckles
  • phone +31 (0)6 42 10 94 81

Bookings

  • Marcel Duzink at Muzink
  • phone +31 (0)50 - 2600 002

Label

  • Sony Music Entertainment Benelux
  • A&R Manager: Michel Schoots

Visual

Subscribe to our mailing list