gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service
2 voor € 15,00

MOVIE

MILES AHEAD

Genre: Speelfilms
Releasedatum: 02-11-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3584961
EAN: 8712609605662
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Regie: Don Cheadle
Cast: Austin Lyon, Ewan McGregor, Don Cheadle, Emayatzy Corinealdi, Michael Stuhlbarg
Miles Ahead is een meeslepende en aangrijpende ontdekkingstocht over Miles Davis, één van de grootste muzikale genieën van de 20ste eeuw.
Eind jaren ’70, middenin een schitterende en productieve carrière als voorloper van modern jazz, verdwijnt Miles Davis vijf jaar lang uit de schijnwerpers. Geïsoleerd in zijn huis, lijdt hij aan een chronische pijn die veroorzaakt wordt door zijn aftakelende heup. Daarnaast lijdt Davis’ stem onder het gebruik van drugs en pijnmedicatie en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden. Nadat de sluwe muziekreporter Dave Braden zijn weg baant tot in het huis van Davis, beginnen de twee mannen onbewust aan een wild en aangrijpend avontuur om een gestolen opname van de muzikant’s laatste composities terug in handen te krijgen. Davis’ veranderlijke gedrag wordt gestuurd door de herinneringen van zijn gestrand huwelijk met de mooie en talentvolle danseres Frances Taylor. Tijdens hun relatie deed Frances dienst als Davis’ muze. Het was gedurende deze periode dat hij verschillende van zijn kenmerkende opnames uitbracht, waaronder de baanbrekende Sketches of Spain en Someday My Prince Will Come.

nieuwsbrief