gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

DOCUMENTARY

STORY OF FILM (5DVD BOX)

Releasedatum: 26-11-2012
Herkomst: NL
Item-nr: 2997036
EAN: 8717249480464
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Regie: Mark Cousin

Wat nou als je altijd al de crème de la crème van de cinema zou willen zien, maar je weet nietwaar je moet beginnen, dan is deze box zeker wat voor jou. Mark Cousin heeft een 15 uur durende serie gemaakt over de cinema van het begin (de uitvinding van de Cinematograaf door de gebroeders Lumiere) tot nu. Aan de hand van honderden filmfragmenten uit beroemde en minder beroemde films en interviews met makers, regisseurs en acteurs neemt hij je mee op een reis door een soort alternatieve filmarcheologie. The Story of Film: An Odyssey is een echte meesterwerk en een document om zeker meerdere keren te kijken danwel te raadplegen. (tekst: Jeroen van Heukelom)

THE STORY OF FILM is een unieke 15-delige reis door de geschiedenis van de film. Meer dan 5 jaar heeft het regisseur Mark Cousins gekost om de documentaire te maken, die 4 continenten, 12 decennia en meer dan 1000 films beslaat.

Cousins vertelt de geschiedenis van de film vanaf de stomme film tot aan het digitale tijdperk van nu en bezoekt de belangrijkste plekken van de cinema, van Hollywood tot Mumbai, en laat zien hoe regisseurs door historische gebeurtenissen en elkaar beïnvloed worden.

Cousins spreekt met wereldberoemde regisseurs als Lars von Trier, Quentin Tarantino, Bernardo Bertolucci, Gus van Sant, Wim Wenders, Jane Campion, de Coen Brothers en vele anderen. Van deze interviews, honderden filmfragmenten en gesprekken met filmcritici, technici en acteurs heeft hij een uiterst passievol overzichtwerk van film als universele kunst- en entertainmentsvorm gemaakt, door de pers wereldwijd enthousiast ontvangen als een alternatieve filmarcheologie.

THE STORY OF FILM bevat een uiterst uniek en rijk archief aan filmfragmenten, van de grootste klassiekers tot aan de blockbusters uit onze huidige tijd; van Il Conformista, De Fietsendieven, Otto e Mezzo, The Red Shoes tot Taxi Driver, Psycho, Pulp Fiction, The Big Lebowski en Jaws. Cousins' wereldomspannende geschiedenis van de film werd door de pers enthousiast ontvangen als een alternatieve filmarcheologie. Voor deze herculische onderneming baseerde hij zich op zijn eerder verschenen, gelijknamige boek. Hij reisde over zes continenten, sprak met bekende en minder bekende filmmakers - denk aan zulke uiteenlopende persoonlijkheden als Stanley Donen, de Coen Brothers, Paul Schrader of de Indiase regisseur Mani Kaul en de Iraniër Abbas Kiarostami - en stelde van de honderden filmfragmenten en gesprekken met filmtechnici, critici en acteurs een passievolle vertelling samen over film als universele kunst- en entertainmentvorm.

nieuwsbrief