gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

BOS, PETER TE

ROOTS

Label: ZOOPRODUCTIES
Releasedatum: 06-07-2017
Herkomst: NL
Item-nr: 3715822
EAN: 9789492172143
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

Peter te Bos (Alkmaar, 1950) werd opgeleid aan de Grafische School in Amsterdam. Terwijl hij studeert aan de Gerrit Rietveld Academie is hij in de jaren ’70 assistent van Anthon Beeke bij Total Design. Vervolgens werkt hij een jaar voor John McConnell bij Pentagram in Londen. In 1981 keert hij terug naar Amsterdam om af te studeren. Na een half jaar deel uitgemaakt te hebben van Samenwerkende Ontwerpers start hij als onafhankelijk ontwerper, wat hij sindsdien gebleven is.

Vanaf 1984 heeft Te Bos behalve als ontwerper ook een succesvolle carrière als muzikant. Als voorman van de band Claw Boys Claw verwerft hij een reputatie als energieke en kleurrijke podiumpersoonlijkheid. Beide hoedanigheden komen bij elkaar in zijn ontwerpen voor de albumcovers van Claw Boys Claw en vanaf 1993 in zijn veelzijdige werk voor het Lowlands Festival.

Jeroen van Erp: “Bij het Lowlands-project komt alle ervaring van vrijbuiter Te Bos bij elkaar: zijn ervaring met huisstijlen bij Total Design en Pentagram, zijn affiniteit met muziek, zijn liefde voor beeldende kunst, zijn talent voor het ontwerpen van 3-dimensionele objecten, zijn tomeloze energie en niet te vergeten zijn gevoel voor humor.”
Door Redactie op 2017-06-20

nieuwsbrief