Programma Concerto podium september
 
Full Image
Beste mensen,

We hebben weer een mooi en vol programma de komende maand met o.a. de volgende artiesten die komen optreden; Ilse DeLange, Jonathan Jeremiah
Judy Blank, AVEC, Sandra van Nieuwland, Cafe des Chansons en meer! 
Full Image

Verbraak | van Bijnen 

Vrijdag 7 september - 17:00

New Orleans… een verloren Mariachi-trompetter… de ritmesectie van een draai-orgel… een wild groovende sousafoon en broeierige dobro- en banjogeluiden… ontroerende liedjes... swingende... Duo virtuoze en grappige muzikanten in roots/americana/bluegrass/new orleans-stijl. Denk aan Ry Cooder, Dr. John, Willie Nelson, Louis Armstrong... Joost Verbraak en Jan van Bijnen (multi-instrumentalisten voor o.m. Freek de Jonge, Margriet Eshuijs, Rob de Nijs, Ralph de Jongh) zetten de luister- en festivalpodia op hun kop met een uitgekiende muziekmix. Voorproefje hier
Full Image

Ilse DeLange 

Zaterdag 8 september - 13:00 

Na een onderbreking van zes jaar, waarin ze twee albums met The Common Linnets maakte, heeft Ilse DeLange nu weer een soloalbum uit. Ilse gaat een aantal nummers van deze nieuwe plaat spelen en zal uitgebreid de tijd nemen om haar fans te ontmoeten en LP‘s en CD‘s te signeren! 
Full Image

Jonathan Jeremiah

Zondag 9 september - 14:00 

Niemand minder dan Jonathan Jeremiah komt naar Concerto om zijn dan net verschenen vierde album 'Good Day' te presenteren! Het album werd opgenomen in Ray Davies Konk Studios, die het ook heeft geproduceerd. 
Full Image

Mark Alban Lotz & Alan Purves

Zondag 9 september - 16:00

Twee unieke modernisten en ware giganten van de Nederlandse geïmproviseerde muziek: fluitist Mark Alban Lotz & percussionist Alan Purves. Beiden zullen een klein solo recital geven gevolgd van een duo optreden. Dit ter aanleiding van hun verse Solo en Duo release(s). Hier de kans om deze visionisten eens in een intieme setting in Amsterdam te ervaren.
Full Image

Daithi Rua

Vrijdag 14 september - 17:00

Singer-songwriter Daithi Rua – Iers voor ’Rode David‘ – a.k.a. David Donegan schrijft nummers die recht uit het hart komen, soms met een licht politieke lading en altijd over wat hem op dat moment fascineert. In de lijn van Luka Bloom staat hij garant voor mooie liedjes en fijne verhalen. 
Full Image

Judy Blank

Zaterdag 15 september - 16:00

Judy Blank is terug met een koffer vol nieuwe liedjes over klein geluk, je draai proberen te vinden in de wereld en de dagelijkse gang van zaken in de Southern States. Haar ervaringen deelt ze met ons op haar nieuwe album Morning Sun
Judy pendelt reeds jarenlang tussen ons kikkerlandje en Nashville, waar zij haar singer-/songwriterambities rijkelijk laat vloeien.  Op haar tweede album Morning Sun horen we een steeds volwassener wordende jongedame die de kleinste dingen grootst weet te bezingen met een stem waar je instant kippenvel van krijgt.
Full Image

AVEC 

Donderdag 20 september - 15:30

AVEC is pas 23, maar heeft al een flinke weg afgelegd. Zowel persoonlijk als muzikaal is ze de afgelopen jaren sterk gegroeid en daarmee iets volwassener geworden. Zo is ze minder verlegen dan op haar voorganger What If We Never Forget waar de hit Waiting For op stond. Dit bejubelde album liet een zangeres horen met een jeugdig gevoel voor melancholie. Op Heaven / Hell is te horen dat de afgelopen jaren in de spotlight staan, constant onderweg zijn en op vele internationale festivals spelen, indruk hebben gemaakt en AVEC hebben gevormd. “Today, I just feel more grown up, and I view things in a different light.” – aldus AVEC.
Full Image

Sandra van Nieuwland

Vrijdag 21 september - 17:00

Human Alien, het vierde album van Sandra van Nieuwland, is een plaat over identiteit en perceptie. De basis van Human Alien ligt op het moment dat Sandra van Nieuwland tweeënhalf geleden merkt dat er iets moet veranderen in haar leven. 
Tijdens het maken deze plaat op Concerto Records, heeft de zangeres haar eigen tempo aangehouden en gewerkt met mensen met wie het helemaal klikt.
Op de dag van release zal Sandra het album presenteren en signeren in Concerto!
Full Image

Jan Rot

Zaterdag 22 september - 16:00

Zaterdag 22 september is Jan Rot, met gitaar en viltstift in Concerto, de zaak waar hij als muziekverliefde tiener in 1974 voor het eerst met kloppend hart over de drempel stapte. Hij zal nummers spelen van zijn nieuwste album ’Magistraal‘ dat tijdens de instore voor het eerst op vinyl verkrijgbaar zal zijn. Hoewel Jan Rot tegenwoordig vooral bekend is van zijn vertaalde wereldhits, is hij de eigen liedjes niet verleerd. Op ’Magistraal‘ staan een paar hele fijne als Opa Pilletje, Het Beste moet nog komen en Wilt u mij ontvangen. Frits Spits zei er in de Taalstaat over: “Jan Rot is op dit moment misschien wel de beste tekstdichter van Nederland. 
Full Image

Boekpresentatie Jazz Vogels + Sun-Mi Hong Quintet live

Zondag 23 september - 16:00

Rudie Kagie, auteur van Jazz Vogels, zal het boek presenteren op het podium van Concerto. Hierbij zal hij aan de hand van een aantal voorbeelden illustreren dat jazzmusicus vroeger een gevaarlijk beroep was. De musici van tegenwoordig leven gezonder en zijn technisch beter onderlegd. Het kwintet van de 28-jarige, van oorsprong Koreaanse drummer Sun-Mi Hong zal de boel muzikaal op te luisteren. Sun-Mi Hong is een fenomeen: de band had veel succes op het afgelopen North Sea en bracht onlangs haar debuutalbum uit.
Full Image

Café des Chansons feat. Charlotte Haesen

vrijdag 28 september - 17:00

Charlotte Haesen werd in 1987 geboren in Amsterdam en groeide op in het Franstalige België. Ze studeerde jazzzang aan het Amsterdamse conservatorium. Op een zonnige zondagmiddag zong zij Franse chansons op de Amsterdamse Noordermarkt, waar ze ontdekt werd door altvioliste Odile Torenbeek. Odile en Charlotte besloten een chansonprogramma samen te stellen omtrent een strijkkwartet. Samen voeren zij de pareltjes uit het chansonrepertoire uit, zoals grote Franse klassiekers als Barbara, Gainsbourg en Piaf.
Full Image

Maki Namekawa plays Philip Glass 

zaterdag 29 september - 14:00

Maki Namekawa is een internationaal bekende pianiste. Zij speelt het klassieke repertoire en hedendaagse componisten, waaronder Philip Glass. Zij speelt regelmatig op vele internationale podia zoals Suntory Hall Tokyo, Carnegie Hall en Lincoln Center New York. Maki komt haar nieuwe CD presenteren met opnieuw werk van Philip Glass, ditmaal het album Mishima. Op 29 september ook live in de Amstelkerk
Full Image

Maarja Nuut & Ruum

Zaterdag 29 september - 16:00

Het uit Estland afkomstige duo Maarja Nuut bestaat uit zang en viool werkt samen met electronica-producer Ruum wat een mooie mix eclectische oplevert van folk met elektronische muziek. 
Full Image

Dieter van der Westen

Zondag 30 september - 16:00

Een van de beste albums ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre” is een van de enerverende commentaren waarmee het nieuwe album Me and you van de Dieter van der Westen band werd ontvangen. Ook muziek magazine OOR sprak van een album om te koesteren en was ronduit lovend over de plaat. Het album kwam in Juli binnen op nummer 13 in de European Americana Chart.
yd2