Programma Concerto podium juli
 
Email Header
Beste mensen,

Hier het programma voor de komende maand. Duo Dulfer Directie, Esther von Haze, Jerboah, Herr Alt en andere komen bijvoorbeeld optreden. Het net verschenen boek over Ad van Meurs wordt gepresenteerd en de legendarische sixtiesband The Zombies komt signeren! 
Full Image

Rebekka Ling & band

Vrijdag 6 juli - 17:00

Zangeres Rebekka Ling laat zich voor haar eigenzinnige nummers inspireren door oude soullegendes als Marvin Gaye en Donny Hathaway, jazzdiva’s Ella Fitzgerald en Dinah Washinton en hedendaagse artiesten als Jill Scott en D’Angelo. Na haar debuutalbum 'Travelling Light' is er een opvolger onderweg en vrijdag in Concerto zal je daar een voorproefje van kunnen horen als ze met haar band komt optreden! 
Full Image

Boekpresentatie Married to the Song

Zaterdag 7 juli - 15:30 

In november 2017 overleed de nationaal en internationaal gewaardeerde muzikant en songwriter Ad van Meurs aka The Watchman. Hij speelde een belangrijke rol in de landelijke en internationale wereld van de singer-songwriters,als muzikant en inspirator voor velen, maar ook als programmeur van de vermaarde serie “Ad van Meurs Presenteert” in het Eindhovense Muziekgebouw. Op 7 juli brengen we in Concerto een ode aan deze helaas veel te vroeg overleden rasmuzikant. Zijn vrouw Ankie presenteert  het boek ‘Married to the Song’ en zal samen met zoon Dylan Meurs voor de muzikale omlijsting zorgen. De presentatie staat onder leiding van de bekende popjournalist Jan Donkers
Full Image

Esther Von Haze

Zondag 8 juli - 15:00 

Met producers Nelson & Djosa (Giovanca, Karsu, Ntjam Rosie, Arp Frique) maakte Esther Von Haze een album. Als jazzzangeres is ze al jaren actief, vooral met haar eigen project en in het duo Esther en Mateusz. Haar liefde en fascinatie voor popmuziek uit de Jaren 80 en Kate Bush in het bijzonder is zo groot dat ze besloot een album op te nemen in die stijl. Met haar band (Reindert Kragt en Bram Knol) doken ze een studio vol synthesizers in. Daar werd Esther Von Haze geboren: een blend van avant-garde en retropop met akoestische instrumenten die versmelten met elektronische geluiden.
Full Image

Jerboah

Vrijdag 13 juli 17:00

Deze band maakt naar eigen zeggen  art-rock, post-pop and quirky grooves, speelde al op diverse festivals en podia en komt nu met een nieuwe EP (GNAW)
"Our new favourite band - great sounds, shapes, outfits & grooves" (Moulettes (UK)
"Een beetje vreemd, maar wel lekker - Soldaten uit de muzikale frontlinie (Floris Kortie, Grachtenfestival). Voorproefje hier
Full Image

Julidans x WhyNot @ Concerto

Zaterdag 14 juli - diverse tijden

Dans- en performanceplatform WhyNot heeft een eigenzinnige kijk op dans en werkt veelvuldig samen met makers die de grenzen van de discipline oprekken en conventies omver werpen. Het Off Venue programma is als fietstour te bezoeken, waarbij je alle performances/ locaties in één middag kunt zien. Tour A leidt je van De School in Amsterdam West naar Concerto in het centrum. Tour B start bij Concerto en eindigt bij De School. Daarnaast kun je ook gewoon één of enkele losse voorstellingen bezoeken, tussentijds aanhaken bij Tour A of Tour B, of een eigen (kleinere) fietsroute samenstellen. Facebook event
Full Image

Stuart Rose

Zondag 15 juli - 16:00

Deze singer-songwriter uit Australië hadden we vorige zomer ook al een keer te gast en 15 juli doet hij wederom Concerto aan. Stuart maakt mooie liedjes en mixt diverse genres als folk, jazz en blues door elkaar.
Full Image

HERR ALT 

Vrijdag 20 juli - 17:00

Herr Alt fuseert gitaar met synthesizers, organische klanken met modulaire sounds. Wat je dan krijgt? Singer-synthesizer muziek? Alt-indie? In elk geval heeft het lekkere gitaarlicks én EMF manipulatie, groovende baslijntjes én Octatrack sequenties. Met als verbindende element de man aan de knoppen: HERR ALT.
Full Image

Dési Ducrot

Zondag 22 juli - 16:00

26 januari 2018 bracht Dési Ducrot haar debuutalbum ‘In Too Deep’ uit. Een popplaat, maar dan wel met als rode draad de sound van vintage lap steels en dobro hooks. En natuurlijk strijkers. “Dusty Springfield drama”, noemt ze dat zelf graag. Ducrot mag dan niet vies zijn van een beetje theatraliteit, ook aan breekbare americana liedjes ontbreekt het niet. In twaalf nummers worden de grenzen van het spectrum opgezocht. Het resultaat is een album dat je net zo goed kan doen denken aan Florence Welch (& the Machine) als aan americana-heldin Gillian Welch.
Full Image

Zombies signeersessie

Vrijdag 27 juli - 16:00

Er verschijnt een boek over de legendarische sixties band The Zombies en de heren komen naar Concerto om dit te signeren!
Full Image

MOVES

Zaterdag 28 juli - 16:00

MOVES is een band opgericht tussen Amsterdam en Barcelona door Matias Segovia en Jacqueline Seligmann. De EP “Landscape on a Plate” is onlangs uitgebracht op vinyl en de presentatie vond plaats in Razzmatazz in Barcelona. De sound wordt omschreven als Psyche Triphop. Invloeden van Bowie, Nick Cave, Patti Smith. De band bestaat officieel uit 7 leden, maar komt dit keer in een kleinere formatie naar Amsterdam.
Full Image

Duo Dulfer Directie 

Zondag 29 juli - 16:00

De alom bekende saxofonist Hans Dulfer en allround drummer Cyril Directie hebben een bijna geheel geïmproviseerd duo-album gemaakt. Een idee van Directie (Kane, Trijntje Oosterhuis), nadat hij een oud filmpje van een jam tegenkwam. Met als enige afspraak “geen muzikale afspraken” trokken de twee de studio in. Toch konden ze het niet laten een aantal muzikale vrienden (o.a. Hennie Vrienten en Joseph Bowie) om een bijdrage te vragen en zo werd de duo-plaat-plus een feit.
Nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier
yd2