gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

VENICE

2 METER SESSIES 1998

Label: 2 METER SESSIE
Releasedatum: 10-12-2015
Herkomst: NL
Item-nr: 3496952
EAN: 8713606912296
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

– 180 grams vinyl;
– Inclusief fotoboek met nooit eerder gepubliceerde foto’s;
– Alle 8 liedjes zijn opnieuw geremasterd.

Het muziekplatform 2 Meter Sessies brengt een selectie van haar sessies exclusief uit op vinyl. De eerste LP die is verschenen: Venice – Live at 2 Meter Sessies 1998.

Het is voor het eerst dat er officiële 2 Meter Sessies opnames op vinyl worden uitgebracht en met die van Venice uit 1998 wordt er met een speciale afgetrapt. De sessie is voor televisie opgenomen bij 2 Meter Sessies bedenker Jan Douwe Kroeske thuis in Harderwijk en de uitzending gaf Venice hun grote doorbraak in Nederland. Speciaal voor deze vinyl release zijn de opnames geremasterd om zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijk geluid te komen. Tevens is er een unieke fotobijlage bijgesloten met nooit eerder gepubliceerde foto’s van deze sessie.

“Vanaf het allereerste moment dat de platenspeler weer in raakte, kwamen er vragen over een vinylversie van de sessie met Venice,” vertelt Kroeske. “We hebben daar graag gehoor aangegeven en ik kan niet wachten op de andere aankomende releases. Het is een mooi idee dat we onze sessies via dit prachtige medium een nieuw, hoogwaardig leven kunnen schenken.”

Venice is opgericht in 1977, in California, door de broers / neven Kipp, Mark, Michael en Pat Lennon. Sinds hun aankomst in 1998 heeft de band in Nederland een enorme fanbase opgebouwd en veel succes geoogst. Met hun warme en karaktervolle westcoast sound, die omlijst wordt door zeer fraaie en indrukwekkende samenzang, werden zij o.a. beloond met een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest. In Amerika tourde Venice oa met Don Henley (The Eagles), Jackson Browne en Linda Rondstadt.

2 Meter Sessies begon in 1987 met een sessie voor de radio met Neil Finn van de Australische band Crowded House. In 1993 maakte het programma de stap naar televisie en was het tot 2014 te zien bij diverse omroepen (oa VARA, Veronica, RTL5 en FOX). Het archief bevat bijna 1600 sessies en herbergt opnames van inmiddels gevestigde namen als Coldplay, Foo Fighters en James Taylor, maar ook van hedendaagse, veelbelovende acts als The Slow Show, Augustines en Hiss Golden Messenger.

Door Redactie op 2015-12-18

nieuwsbrief