gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

SOUNDGARDEN

BADMOTORFINGER LIMITED DELUXE EDIT

Genre: Reissues
Label: A&M
Releasedatum: 18-11-2016
Herkomst: NL
Item-nr: 3620005
EAN: 0602557150292
Dit artikel is vervallen en niet meer leverbaar

Recensie

De geweldige rockstem van Chris Cornell klinkt even indrukwekkend als 25 jaar geleden. Maar het ‘stormram-bandgeluid’ is massiever dan in 1991. Ik heb de plaat in de afgelopen kwart eeuw vele malen gehoord, maar wanneer je deze 2016-versie hoort dan, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het origineel er toch ietwat blikkerig bij afsteekt. Het extra werk van producer Jeff Fura heeft een stuk diepte en dreiging (die messcherpe riff van Somewhere, ‘t boos zwiepende Jesus Christ Pose, dat rauwe beuk- en sleepwerk van Slaves & Bulldozers, you name it) aan het geluid van de oorspronkelijke producer Terry Date toegevoegd. U begrijpt: Badmotorfinger, het doorbraakalbum van Soundgarden is 25 jaar na dato opnieuw uitgekomen.
Toch is deze 25th Anniversary-editie voornamelijk interessant vanwege het extra materiaal. Op de uitgekomen dubbel-cd bijvoorbeeld, staat een reeks studio-opnames van de nummers waarbij Brian May van Queen een (zeer herkenbare) gastrol vervult bij het nummer New Damage. Op deze bonus-cd staat ook een deel van het concert dat de band in 1992 in The Paramount Theatre gaf.
Heb je dit geweldige album liever op vinyl? Dat kan ook, de heruitgave verschijnt tevens op twee 180 grams schijven. Maar voor de echte liefhebbers is er de limited 7-disc super deluxe edition (4 cd’s, 2 dvd’s, een 1 blue-ray audio disc en een 52 pagina’s dik boekwerk). Te horen zijn een slordige honderd nummers waarvan er 79 nooit eerder officieel uitgebracht waren. Filmopnames van hetzelfde Paramount-concert en interviews met de band maken dit ware Soundgarden-pretpakket helemaal af.

nieuwsbrief