gratis-verzending vanaf 75,- of afhalen in de winkels van Concerto en Plato voor 16:00 besteld morgen in huis Winkels Service

Recensie

In 1972 verschenen David Bowies vernieuwende album en alter ego The Rise and Fall of Ziggy Stardust, waarna de zacht sprekende Londenaar veranderde in een van ’s werelds grootste sterren. Bowie was een nieuw soort superster, hij verlegde grenzen muzikaal, theatraal en seksueel. Zijn optredens waren echte shows met enorme decors op het podium en extravagante kostuums. Vele malen excentrieker dan de traditionele rockconcerten uit die tijd. Een van de hoofdgetuigen van deze rocktrip was fotograaf Mick Rock, mede-Londenaar die het zowel artistiek als persoonlijk enorm goed kon vinden met Bowie en algauw deel ging uitmaken van Bowies inner circle.
In de tijd dat Bowie nog niet zwaar afgeschermd werd – dat werd later wel anders – kon Rock hem nog vrijelijk fotograferen. Van 1972 tot 1974 was hij Bowies officiële fotograaf en schoot hij onvermoeibaar on- en off-stage plaatjes van de androgyne ster, waaronder een aantal formele en informele portretten voor de pers, albumhoezen en posters.
Dit is een goedkopere herdruk van de eerder verschenen collectors editions.

nieuwsbrief